Pulled Oats van Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Pulled Oats van Gold & Green wint Horecava Innovation Award 2020

Op maandag 13 januari zijn tijdens de opening van de Horecava de Horecava Innovation Awards uitgereikt. Pulled Oats van Paulig is de overall winnaar van de Horecava Innovation Award 2020 geworden. Naast de overall-winnaar, werden vier categoriewinnaars en de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award bekendgemaakt.

Pulled Oats van Gold & Green is een plantaardig alternatief voor vlees. Het bevat haver, tuinbonen en erwten. Door deze ingrediënten te mengen, kneden en verhitten, ontstaat een unieke combinatie . Er komt geen soja aan te pas, geen lactose, geen kunstmatige toevoegingen of chemicaliën. Dit volwaardige vleesalternatief is geschikt voor iedereen, van vleesliefhebbers tot veganistische gasten. Met 30 gram eiwit per 100 gram heeft Pulled Oats een hoge voedingswaarde.

Bestellen en betalen per qr

Horecava Innovation Award 2020Booq van Eijsink is de winnaar in de categorie Equipment & Services. Gasten kunnen met Booq een qr-code scannen met hun smart-phonecamera en via de bestelwebsite zélf bestellingen doorgeven en betalen. booq QR-bestellen is een volledig geïntegreerde oplossing die rechtstreeks koppelt met kassa, keuken- of barschermen, webshop, kiosk en backoffice. Breed toepasbaar in settings van terras tot hotelkamers of op het strand. Door de slimme cross- en upselling pop-ups kunnen ondernemers meer omzet genereren.

Koffiekopjes van koffiedrab

Innovation Award 2020In de categorie Concepts, Interior & Design won The Lucky Cup. The Lucky Cup is gemaakt van koffiedrab met een natuurlijk bindmiddel.  Het wordt gemaakt van Nederlands koffiedrab en geproduceerd in Nederland. Tevens is het een circulaire oplossing voor de enorme berg koffieafval. Na terugbetaling van het statiegeld wordt het kopje verkruimeld en vormt weer de basis voor het maken van een nieuw kopje. Van ieder geleverd kopje wordt er een bedrag gereserveerd om een schoolproject voor kinderen van koffieboeren in Ethiopië te financieren.

Gangmakers als basisbezetting

Horecava Innovation Award 2020In de categorie Digital, Apps en Social Media ging de award naar Gangmakers van Partystarters. Dat is een platform en app waarmee ondernemers kunnen zorgen voor gangmakers in de zaak in de stille openingsuren. Door op dalmomenten Gangmakers in te zetten, creëer je een basisvullling waardoor voorbijgangers aangetrokken worden en binnen blijven.

Karel de Vos Duurzaamheid Award

De Karel de Vos Duurzaamheid Award ging naar Karma Shoarma met haar plantaardige shoarma. Deze winnaar is gekozen uit alle genomineerden van de Horecava Innovation Award. ‘Blij verrast door smaak en structuur van deze spit roasted knolselderij-shoarma,’ volgens de jury. ‘In de stoere foodtrucksetting zal dit vleeseters bewegen richting plantbased snacken. Op basis van lokale producten, vrijwel no waste geproduceerd; een ultiem duurzame winnaar!’ Duurzaamheid Award is vernoemd naar oprichter en eerste voorzitter van de Horecava Innovation Award.