Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen in landelijk bestuur KHN

Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen in landelijk bestuur KHN

De Ledenraad van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft per 9 maart 2021 horecaondernemers Saskia Geraeds en Jan Bas van Aalderen gekozen tot de nieuwe Landelijk Bestuursleden van de vereniging. Zij komen in de plaats van Antonio van den Hengel en Michel Kloeg die in de komende jaarvergadering zullen aftreden.

Antonio van den Hengel heeft dan zijn maximale zittingsduur van twee maal drie jaar als bestuurslid bereikt. Michel Kloeg bereikt dan het einde van zijn eerste zittingstermijn en heeft aangegeven in verband met drukke werkzaamheden niet voor herbenoeming in aanmerking te willen komen.

'Horecaondernemers met ambitie'

Saskia Geraeds is sinds 2013 directeur en eigenaar van Huize Koningsbosch, een boutique hotel in Bakkum/Castricum met 23 kamers, een restaurant en drie vergaderzalen. Tevens vervulde ze verschillende bestuursfuncties buiten KHN. Jan Bas van Aalderen is eigenaar van Museum-Café Het Pomphuis, Bistro Bommen Berend b.v. en De Gouden Koets Catering in Groningen. Van 1997 tot 2018 was hij eigenaar van Diner-Café Soestdijk. Ook vervulde hij meerdere functies binnen de vereniging. Van 2010 tot 2016 was hij voorzitter van KHN-afdeling Groningen stad. En van 2012 tot 2019 was hij voorzitter van KHN regio Groningen en tevens KHN-Ledenraadslid.

Geraeds en Van Aalderen zijn voorgedragen door een voordrachtcommissie, bestaande uit Ledenraadsleden en leden uit het Landelijk Bestuur. Voorzitter van de voordrachtcommissie Dennis Boom: 'We waren onder de indruk van de kwaliteit van de kandidaten; het was niet gemakkelijk om een keuze te maken. Voor ons gaf de doorslag dat Saskia en Jan Bas de overige LB-leden heel goed aanvullen. Het totaalplaatje moet natuurlijk kloppen. Jan Bas heeft zijn sporen in de vereniging al meer dan verdiend en kent de vereniging door en door.

Hij is bovendien erg toegankelijk en betrokken en wil graag bijdragen aan een (weer) gezonde bedrijfstak. Saskia brengt juist waardevolle kennis en ervaring van buitenaf mee. Voordat zij horecaondernemer werd, heeft zij jarenlang gewerkt in de financiële wereld. Die ervaring is voor ons heel waardevol, zeker nu. Zij overtuigde ons met haar enthousiasme en haar frisse blik. Ze is een echte netwerker.'