'Horeca open per 1 juni; in z'n geheel zonder restricties'

'Horeca open per 1 juni; in z'n geheel zonder restricties'

Nu het draagvlak voor de coronamaatregelen afneemt en het aantal besmettingen stabiliseert, kan de horeca open, vindt KHN. Volgens de brancheorganisatie zou dat 1 juni volledig moeten kunnen, voor alle horecagelegenheden.

Door horecabreed versoepelingen door te voeren voor zowel eet- en drinkgelegenheden (binnen en buiten), hotels en door op korte termijn ook te kijken naar mogelijkheden voor avond- en nachtclubs, kan de horeca open en een alternatief bieden voor de toenemende druk op de openbare ruimte en de basis leggen voor het herstel van de branche van de coronacrisis, stelt KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

Horeca open zorgt voor minder druk op handhaving

Ingewijden in Den Haag hebben gemeld dat er versoepelingen van de coronamaatregelen voor de horeca aankomen per 28 april. Daarbij kunnen de terrassen onder voorwaarden weer heropenen. Er wordt naar verluidt gedacht aan een maximum van twee mensen aan één tafeltje of meer als de mensen uit hetzelfde huishouden komen. Ook zou de opening gepaard gaan met een eindtijd.

terras horeca open, protest, maastricht

De heropening van terrassen alleen is voor KHN onvoldoende, zegt RobèrWillemsen. De organisatie wil geen restricties meer: geen eindtijd en geen maximumaantal personen per terras en per tafel.

Het is niet uit te leggen als gasten na 18.00 uur naar parken, pleinen en straten met drank en eten uit de supermarkt verplaatsen, terwijl de horeca haar deuren weer moet sluiten”

Er zou volgens KHN worden gedacht aan een sluitingstijd voor de horeca om 18.00 uur. 'Dit zorgt voor extra druk op handhaving na sluitingstijd, met alle gevolgen van dien. Bovendien is voor ondernemers juist de avond de grootste bron van inkomsten. Het is niet meer uit te leggen als gasten zich vervolgens na 18.00 uur verplaatsen naar parken, pleinen en straten met drank en eten uit de supermarkt, terwijl de horeca haar deuren weer moet sluiten', aldus Willemsen.