Kabinet denkt na over invoering coronabewijs voor de horeca

Kabinet denkt na over invoering coronabewijs voor de horeca

Het kabinet denkt aan de invoering van een coronatoegangsbewijs in de horeca, musea en allerlei uitgaansgelegenheden. Dit laat minister De Jonge vandaag weten na afloop van de ministerraad.

Het kabinet gaat een wet voorbereiden om zo'n maatregel eind september te kunnen invoeren. Het kabinet kondigde eerder aan dat voor horeca, evenementen, festivals, sportwedstrijden en kunst en cultuur het vanaf 20 september verplicht is om een toegangstest of vaccinatiebewijs te vragen als er meer dan 75 gasten aanwezig zijn.

Vandaag werd bekend dat die maategel vijf dagen later in gaat en dat de grens van 75 wordt losgelaten. Dat wil zeggen dat horecabedrijven straks bij iedere gast moeten checken of men volledig gevaccineerd is of een actuele negatieve test kan laten zien.

Het kabinet vreest nog steeds een overbezetting van de IC-capaciteit omdat er nog zo'n 2 miljoen ongevaccineerden zijn en wil daarom deze maatregel nemen. In veel landen wordt overigens al gewerkt met een gezondheidspas in de horeca.

Er komt een corona-persconferentie op 14 september waarop de nieuwe maatregelen bekend zullen worden gemaakt.