nieuws

BW Harderwijk wordt uitgebreid en vernieuwd

Hotel

Best Western Hotel Baars in Harderwijk ondergaat komend jaar een grondige metamorfose, waarbij het ruim 130 jaar oude hotel met twaalf kamers en een sauna wordt uitgebreid. Ook de 48 bestaande kamers worden aangepakt, en krijgen nieuw meubilair.

BW Harderwijk wordt uitgebreid en vernieuwd

Voor de uitbreiding is een aangrenzend pand gekocht, wat wordt gesloopt. Op de vrijgekomen ruimte wordt een vleugel aangebouwd met daarin negen luxe kamers, twee suites en een kamer met speciale voorzieningen voor invaliden. Het totaal aantal kamers komt hiermee op 58.

Grote slag

‘Deze uitbouw is gezien de beperkte ruimte in de binnenstad waarschijnlijk onze laatste grote slag’, zegt eigenaar Jos Baars in De Stentor. Samen met zijn vrouw Angela heeft hij sinds begin vorig jaar de leiding van het hotel overgenomen van zijn ouders. Bij Baars werken ondertussen vijftig werknemers.

Volgens Baars zullen de gasten tijdens de negen maanden durende verbouwing volgend jaar weinig merken. Sloop- en timmerwerkzaamheden zullen alleen ’s middags plaatsvinden, en de bestaande kamers worden één voor één aangepakt.

Plannen

De hotelier is niet bevreesd voor de komst van Van der Valk, dat over drie jaar een hotel met bijna negentig kamers opent aan de A28 bij Hilversum. ‘Natuurlijk zal de concurrentie toenemen, maar Van der Valk heeft een totaal ander concept. Bovendien kiezen onze gasten zeer bewust voor een overnachting in het centrum.’

Dit grote hotel brengt ook geen verandering in de plannen van vader en zoon Baars voor een tweede vestiging aan het nieuwe Waterfront. ‘Wij willen ons daar richten op de bezoekers van regionale attractieparken. Het kan ook deels een conferentieoord worden en we sluiten de combinatie met een theater niet uit. Alleen ben ik bang dat de realisatie nog vele jaren op zich laat wachten.’

Reageer op dit artikel