nieuws

Driesterrenchef kookt in hotelrestaurant

Hotel

Driesterren chef-kok Pierre Gagnaire gaat koken in restaurant Colette van Hotel Sezz Saint-Tropez. In zijn restaurant Pierre Gagnaire in Parijs kreeg drie Michelinsterren.

Driesterrenchef kookt in hotelrestaurant

Gagnaire wil de ‘savoir-vivre’ van de Franse keuken combineren met de beste en meest verse ingrediënten uit de regio. Hij focust op de mediterrane keuken met producten van locale leveranciers. Gedurende de dag is de eetervaring ontspannen en ‘casual’ te noemen, maar ’s avonds kan de gast zich klaarmaken voor een ‘glamorous’ avondje.

Om de verfijnde air van de Franse rivièra in stand te houden is het hotel een samenwerking gestart met het merk Dom Pérignon. Het hotel wil een stijlvolle champagne bar naast het restaurant zetten. Het is volgens het hotel de perfecte plaats voor een apéritiefje of een van de ‘signature champagne-cocktails’ zoals tranen van de Geisha en Velvet Lips.

Het hotel krijgt 37 kamers, suites en villas die allemaal om het zwembad gegroepeerd worden. Elke kamer krijgt een privé-tuin en een buitendouche.

Chef-kok Gagnaire startte zijn carrière in Frankrijk bij een familierestaurant. Hij werkte onder Paul Bocuse en zette meer succesvolle restaurants over de hele wereld op. Nu keert hij terug naar Frankrijk en hoopt daar ‘nog meer sterren’ te behalen dan hij al eerder deed.

Reageer op dit artikel