nieuws

EHM lijft Haags diplomatenhotel Promenade in

Hotel

Het oer-Haagse Promenade Hotel is overgenomen door European Hotel Management (EHM). Het personeel is vrijdag ingelicht over de overname. EHM heeft grote plannen met het diplomatenhotel.

EHM lijft Haags diplomatenhotel Promenade in

Het is het elfde hotel van de snelgroeiende hotelgroep EHM. Het Promenade Hotel was ruim 40 jaar in bezit van de familie Meijer (MAB), en is vooral bekend als pleisterplaats voor diplomaten en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Renoveren en uitbreiden

EHM neemt het hotel flink onder handen. Het bestaande gebouw zal gefaseerd worden vernieuwd en vergroot. In januari al gaan 45 kamers onder het mes, daarna zijn lobby, restaurant, bar en zalen aan de beurt.

Het aantal kamers wordt fors uitgebreid, van honderd naar 172. Die klus moet binnen drie jaar zijn geklaard. Het hotel blijft onder de Crowne Plaza-vlag opereren. Crowne Plaza is onderdeel van Intercontinental.

De exploitatie van het Promenade Hotel komt voor 100 procent in handen van EHM, terwijl het onroerendgoed wordt aangekocht samen met Brinkel Beleggingen, eigendom van ondernemer Rob Brinkel, en de Bakels en Ouwerkerk Bouwgroep, gepokt en gemazeld in de Haagse hotellerie. Enkele jaren geleden waren zij verantwoordelijk voor de wederopstanding van Hotel Des Indes.

Nummer 12

European Hotel Management (www.europeanhm.com) is een Nederlandse onderneming, opgericht in 2005 en gespecialiseerd in het exploiteren van hotels. Wellnessresort Thermae 2OOO in Valkenburg en Golden Tulip Amsterdam Apollo behoren tot de vlaggeschepen van de groep.

Binnen twee weken verwacht EHM opnieuw een hotel in te lijven. EHM was dit jaar de hoogste binnenkomer in Misset Horeca’s Top-100 van grootste bedrijven, met een jaaromzet van 33,8 miljoen euro.

Met de nieuwe acquisitie exploiteert European Hotel Management inmiddels elf hotels. In oktober van dit jaar introduceerde de groep een eigen merk, Apollo Hotels & Resorts.

Zie ook