nieuws

IJslandse aswolk kost Kurhaus dik zeven ton

Hotel

Eén dag van tevoren werd een groot congres afgezegd met een omzet van € 580.000,-. In totaal veroorzaakte de IJslandse aswolk een schade van € 720.000,- bij het Steigenberger Kurhaus Hotel. Gelukkig waren er ook volop lichtpunten.

IJslandse aswolk kost Kurhaus dik zeven ton

Het bekende Kurhaus hotel is niet het enige hotel in de Top 100 dat last had van annuleringen als gevolg van de vulkaanuitbarsting op IJsland. De annulering van een groot congres daags voor de aanvang was echter een zware tegenvaller voor het Scheveningse hotel.

Gelukkig had general manager Erwin Bruyn het afgelopen jaar ook volop reden om te glimlachen. Liefst dertig dagen lang lieten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp dagelijks vanuit hert hotel live hun licht schijnen op de ontwikkelingen rondom het Nederlands Elftal. Ook BNR en Radio 538 zonden dagelijks vanuit het hotel uit. Volgens Bruyn zijn in totaal 6000 gasten aanwezig geweest bij de uitzendingen en zijn konden genieten van een Zuid Afrikaanse Braai. De kijkersaantallen varieerden van 200.000 tot bijna een miljoen. Veel free-publicity dus. De geannuleerde conferentie kon in maart van dit jaar wel doorgang vinden.

» Bekijk hier de Top 100 van 2011