nieuws

NH wilde Bilderberg overnemen

Hotel

NH is in 2004 één van de kandidaten geweest om Bilderberg over te nemen. Dat heeft directeur Arco Buijs van NH drie jaar later bekend gemaakt. Bilderberg werd uiteindelijk door Queens Moat Houses verkocht aan Whitehall, onderdeel van zakenbank Goldman Sachs.

NH wilde Bilderberg overnemen

Dat staat te lezen in de nieuwe Misset Horeca Top-100. NH bleek niet de hoogste bieder te zijn op Bilderberg. Bilderberg ging voor 798 miljoen euro over naar Goldman Sachs. De zakenbank zegde forse investeringen toe, Goldman Sachs hield woord en hotels van Bilderberg werden voor miljoenen gerenoveerd.

Voor NH blijft de wens bestaan om te groeien in de provincie. ‘We willen heel graag een hotel op de Veluwe. De jacht op de Veluwe blijft geopend’, aldus Buijs.

NH Hoteles is met een jaaromzet van 236,8 miljoen euro de nummer acht in de Misset Horeca Top-100. De keten bestaat uit 31 hotels. Amsterdam is met elf zaken de hofleverancier. Het bekende hotel van NH is Hotel Krasnapolsky, gevestigd op de Dam in hartje Amsterdam.

Zie ook:

Ons omvangrijke Top-100-dossier