nieuws

Landal wil Green Key voor alle parken

Hotel

Met de uitreiking van Green Keys aan drie parken van Landal GreenParks, heeft de bungalowverhuurder de weg ingeslagen naar certificering voor alle parken. Dat is nadrukkelijk de ambitie van topman Thomas Heerkens.

Landal wil Green Key voor alle parken

Landal Het Land van Bartje in Ees was eind 2012 het eerste park van Landal dat een gouden Green Key kreeg. Eerder deze maand volgden de parken Aelderholt (Aalden), Waterparc Veluwemeer (Biddinghuizen) en Coldenhove (Eerbeek).

‘Onze keurmeesters waren uiterst verrast dat er op de parken van Landal al zoveel meer gebeurt dan vereist is voor het behalen van een Green Key’, aldus voorzitter Derk Jan Verstand van Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) die de certificaten toekent.

Praktisch middel

‘Bij Landal GreenParks voelen we ons nauw verbonden met de omgeving, de natuur, onze gast en de samenleving’, motiveert Heerkens zijn ambitie om Green Keys voor alle parken te behalen.

‘Green Key is voor ons een praktisch middel om invulling te geven aan een van onze strategische ambities: duurzaam en betrokken ondernemen. Met de vier nu bekroonde parken hebben we ervaring opgedaan met de processen die bij Green Key komen kijken. In de komende jaren gaat Landal GreenParks haar parken verder klaarmaken voor certificering.’

Duurzaam en betrokken

Landal beheert en exploiteert 74 bungalowparken in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije.

Landal GreenParks wil zich sterk maken op het gebied van duurzaam en betrokken ondernemen. Zo gebruiken de parken Fairtrade koffie en streekproducten, wordt afval gescheiden en gerecycled tot groene stroom, zetten de parken elektrische voertuigen in, worden eco-bungalows gebouwd en stimuleert het bedrijf regionale samenwerkingsverbanden. Ook wordt nauw samengewerkt met organisaties als Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en Right to Play.

Reageer op dit artikel