nieuws

Nieuw hostel voor Rotterdam

Hotel

Rotterdam krijgt een nieuw hostel met 150 bedden. Het King Kong Hostel in de Witte de Withstraat gaat in het eerste kwartaal van 2014 open. Initiatiefnemer is Ron Sterk, voormalig eigenaar van Cafe De Witte Aap, in dezelfde straat.

Nieuw hostel voor Rotterdam

Het nieuwe King Kong Hostel in de Witte de Withstraat in Rotterdam is volgens Ron Sterk een boutique hostel met een loft van vijf meter hoog waarin bijzondere slaapplekken gerealiseerd worden. ‘Hutjes’ tussen de spanten tot hangmatten en knusse nissen. Er zullen ook gewone twee-, vier- of zes persoonskamers komen. Ook bijzonder: een huiskamer van 180 vierkante meters waar backpackers en budgetreizigers zich even thuis kunnen voelen.’

Cafe de Witte Aap

Eigenaar Ron Sterk koos voor de naam King Kong Hostel omdat ‘de leukste hostels ter wereld op de één of andere manier altijd een dierennaam hebben’. Maar de naam refereert ook aan een ander succesvol concept aan de Witte de Withstraat: Café de Witte Aap, waarvan Sterk eigenaar was. De Witte Aap werd in 2009 door Lonely Planet uitgeroepen tot beste cafe van de wereld.

Aan King Kong Hostel wordt nu nog druk gebouwd, het boutique hostel met een totaal van 150 bedden zal de deuren openen in het eerste kwartaal van 2014.

Reageer op dit artikel