nieuws

Kurhaus heropent restaurant Kandinsky

Hotel

De nieuwe eigenaar Amrâth gaat voortvarend te werk, en maakt deze week een deel van de plannen met het Scheveningse Kurhaus bekend. Zo verdwijnt het hek aan de boulevardkant en heropent restaurant Kandinsky.

Kurhaus heropent restaurant Kandinsky

Marcel Bosman, door Amrâth aangesteld als general manager, spreekt over de plannen in De Telegraaf. ‘Dit is een icoon dat bijna verloren ging’, zegt hij over het hotel. ‘Het Kurhaus moert de grandeur van een vijfsterrenhotel uitstralen, maar toch iedereen het gevoel geven welkom te zijn.’

Daarom zal het hek dat jarenlang het terras van de boulevard afsloot, verdwijnen. ‘Mensen moeten dit prachtige terras gewoon op kunnen lopen als ze van het strand komen. Het heeft het mooiste uitzicht van Nederland: de Noordzee.’

Kandinsky

Ook heropent restaurant Kandinsky in het hotel. In 2011 sloot het restaurant, toen op plek 73 in Lekker en met 14 punten in de GaultMillau gids, om plaats te maken voor wellness. Die wellness is er nooit gekomen, dus wil Bosman het restaurant flink opknappen en dan heropenen.

Ook wil hij fitness en wellness faciliteiten bouwen, in de linkervleugel gezien vanaf het strand. ‘We kijken nu naar wat technisch mogelijk is. Mijn droom is ook een buitenzwembad, maar dat zal nog even een droom blijven.’

Reageer op dit artikel