nieuws

Starwood lanceert SPG Keyless

Hotel

Starwood lanceert per direct SPG Keyless. In hotels van de merken Alolft, Elements en W kunnen leden van loyaliteitsprogramma SPG (Starwood preferred Guest) met hun mobiele telefoon hun kamer openen in plaats van met een keycard.

Starwood lanceert SPG Keyless

SPG Keyless is het eerste en echte mobiele en sleutelvrije toegangssysteem in de hotelsector waarmee gasten hun smartphone als sleutel gebruiken. Vanaf vandaag wordt deze innovatieve technologie uitgerold in Aloft, Element en W Hotels over de hele wereld.

SPG Keyless werkt vanuit de SPG app, en werkt alleen bij telefoons die zijn uitgerust met een NFC (near field communication) chip. Rijen bij de receptie kunnen worden omzeild – een klik in de app is voldoende om in te checken. Daarna fungeert de telefoon als kamersleutel.

Personalisering

‘Vernieuwing en personalisering zijn de topprioriteiten bij alles wat we doen bij Starwood’, zegt Frits van Paasschen, de Nederlandse ceo  van Starwood Hotels & Resorts Worldwide. ‘SPG Keyless is de perfecte kruising van deze twee ideeën.’

‘We zijn verheugd als eerste in onze branche deze nieuwe technologie te introduceren’, gaat Van Paasschen verder. ‘Hiermee kunnen wij nog beter voldoen aan de wensen en behoeften van onze moderne, hypermobiele gasten die hun smartphones gebruiken voor praktisch elk aspect van hun leven.’

30.000 kamers

De eerste hotels zijn deze week officieel begonnen met SPG Keyless. In de eerste helft van 2015 wil Starwood 30.000 deuren in 150 hotels gereed hebben voor het systeem. Ook zal de SPG app een aantal nieuwe functies krijgen.

SPG Keyless zal beschikbaar zijn voor Starwood Preferred Guest-leden die hun hotelkamer boeken via één van Starwood’s directe reservingskanalen (hotelwebsites, SPG.com, de SPG-app of callcenters).

Reageer op dit artikel