nieuws

KIT gaat Amsterdams hotel nadrukkelijker exploiteren

Hotel

Het Koninklijke Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam gaat het eigen hotel nadrukkelijker in de markt zetten. Per 1 januari heet het Amsterdam Tropen Hotel en sluit het aan bij Worldhotels.

KIT gaat Amsterdams hotel nadrukkelijker exploiteren

Het KIT heeft al jaren een congreslocatie met kamers. Dat wordt nu duidelijker vermarkt met de nieuwe, eigen naam. Naast de aansluiting bij Worldhotels voor distributie, is de hulp ingeroepen van de Xelat Group van Benoit Wesly.

‘Wij voelen ons bijzonder vereerd dat men ons heeft gevraagd om Amsterdam Tropen Hotel te mogen adviseren en begeleiden en hebben alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking’, zegt Wesly.

Sione Götte

KIT is een contract aangegaan voor een jaar, waarin de Maastrichtse hotelgroep, die Derlon hotel en Golden Tulip Apple Park, exploiteert, het hotel van advies en begeleiding voorziet. Sione Götte, gm van hotel Derlon, zal de komende tijd een dag in de week in Amsterdam zijn.

Renovatie

De eerste fase is begin 2015 een renovatie van zowel interieur als exterieur, wat het hotel op een viersterrenniveau moet brengen. Ook moet het hotel daarmee beter aansluiten bij de congres- en vergaderfaciliteiten in het KIT hoofdgebouw. De veranderingen hebben geen gevolgen voor de medewerkers.

Rob van der Beek, Senior Director Hotel Development Worldhotels: ‘Amsterdam Tropen Hotel is een fantastische aanvulling op ons bestaande Worldhotels portfolio in Amsterdam. De vergader- en congresfaciliteiten van het KIT gecombineerd met een gerenoveerd hotel passen goed bij ons internationale netwerk van unieke hotels en onze strategie om naast de individuele gast ons nog meer op de meeting- en congresmarkt te richten.’

Reageer op dit artikel