Eerste beelden nieuw Pulitzer Amsterdam

Eerste beelden nieuw Pulitzer Amsterdam

Officieel lanceert het vernieuwde Pulitzer Amsterdam pas op 1 februari, maar het hotel geeft vast een sneak preview van hoe de nieuwe kamers eruit komen te zien. Daarbij wordt nadrukkelijk het verleden van de panden in beeld gebracht.

‘Onze toekomst ligt in ons verleden’, zegt general manager Alexander van Gastel. ‘We willen dicht bij onze oorsprong blijven en de geschiedenis en erfgoed van de grachtenpanden omarmen. Het hotel is een labyrint van geheimen en verrassingen en dat maakt Pulitzer Amsterdam uniek.’

Het 45 jaar oude hotel, dat zich uitstrekt over 25 grachtenpanden, wordt gefaseerd gerenoveerd. Om de 400 jaar oude grachtenhuizen in het hart van de Amsterdamse grachtengordel te herstellen is onder meer de kelder verdiept om zo volwaardige stahoogte te creëren, en om het verkeer op de grachten niet teveel te hinderen ligt voor het hotel een ponton voor de aan- en afvoer van bouwmaterialen.

Jacu Strauss

Het creatieve proces wordt geleid door Jacu Strauss. Als voormalig senior designer bij Tom Dixon’s Design Research Studio heeft Strauss meerdere projecten geleid, inclusief Barbecoa voor Jamie Oliver, McCann Erickson’s hoofdkantoor in New York en Mondrian London.

‘De elegantie van Amsterdam wordt echt onderschat. Ik vind het heerlijk om mijzelf onder te dompelen in de stad en mij te laten inspireren voor het hotel. Pulitzer Amsterdam is het ideale startpunt om de hoofdstad te ontdekken, elk grachtenpand heeft zijn eigen verhaal en ik ben ontzettend trots dat ik deze tot leven mag brengen’, aldus Strauss.

Keizersgrachtzijde

In februari wordt de authentieke, nieuwe look onthuld in onder andere de Pulitzer’s Bar, het nieuwe restaurant Jansz., vergader- en evenementruimtes en 80 kamers aan de Keizersgrachtzijde van het hotel.

De kamers en suites tonen originele elementen zoals balken en open haarden, begeleid door een uiteenlopende mix van zeldzame stukken vintage meubilair en moderne items van bekende Nederlandse designers, koperen details en hoofdeinden die de gevelstenen van elk grachtenhuis uitbeelden. De kamers beschikken over Le Labo producten, individueel te regelen airconditioning, gratis wifi en een LCD flat screen televisie.

Themasuites

Ook worden er vier bijzondere themasuites met privé ingangen gelanceerd, geïnspireerd op de verhalen van de intrigerende karakters die door de jaren heen de panden hebben bewoond.

De Antique Collector’s suite toont lokaal en wereldwijd verzameld antiek meubilair en voorwerpen, een grote kristallen kroonluchter en een muur vol vintage en moderne spiegels inclusief een pronkstuk van Anouk Beerents.

De Book Collector’s suite belichaamt de meeste fantastische avonturen, slechts een pagina verwijderd; het enige dat beter is dan een goed boek is een kamer vol met hen. Een vintage eikenhouten schrijverstafel met uitzicht over de grachten wordt feilloos gecombineerd met een patchwork Perzisch tapijt van Piet Hein Eek.

Andere themasuites zijn de Music Collector’s suite met een muur vol trompetten, een vintage plantenspeler en een aanzienlijke collectie ingelijste platen.

De Art Collector’s suite is gedecoreerd met kunst die door de jaren heen is verzameld door Pulitzer Amsterdam, inclusief een spectaculair 9 meter breed schilderij met daarop een 21ste-eeuwse versie van ‘Het laatste avondmaal’.

Prinsengrachtzijde

De tweede fase van de restauratie begint in februari en wordt afgerond in het najaar van 2016 wanneer de Prinsengrachtzijde opent voor gasten. Wanneer de renovatie volledig is afgerond biedt het hotel 225 kamers en suites.