Hilton Schiphol ontvangt eerste gasten

Hilton Schiphol ontvangt eerste gasten

Na drie jaar bouwen opent het langverwachte nieuwe Hilton Schiphol 17 december de deuren voor de eerste gasten. Het kenmerkende kubusvormige gebouw herbergt een 42 meter hoog atrium en 433 kamers.

Hilton Hotels & Resorts, dat als pionier in 1959 het eerste luchthavenhotel opende ter wereld, opent vandaag het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol. Het nieuwe, 433 kamers tellende hotel vervangt het oorspronkelijke Hilton Schiphol dat van 1973 dateert.

Het imposante gebouw is ontwikkeld door en eigendom van Schiphol Real Estate en ontworpen door het Nederlandse architectenbureau Mecanoo. Dat kwam tot een kubusvormige gebouw met ruitvormige ramen en indrukwekkend 42-meter hoog atrium met glazen dak.

Nederlandse invloed

De Britse interieurontwerpers The Gallery HBA creëerden het concept en het interieur, waar Nederlandse designinvloeden herkenbaar aanwezig zijn in de openbare ruimtes en in de hotelkamers.

De Spaanse kunstenaar Israel Páez maakte een opvallende serie kunstwerken voor het hotel, zoals de verhalende tegelwanden in de open keukens van het restaurant en panelen boven het hoofdeinde van de bedden, geïnspireerd op het Nederlandse landschap.

Nieuwe generatie

Milan Arandelovic, area general manager Benelux Hilton Worldwide is trots op het nieuwe gebouw. ‘De pioniersgeest leeft voort in dit nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat model staat voor een nieuwe generatie luchthavenhotels.’

Hij noemt het een geweldig dynamische en inspirerende omgeving, die beweging en beleving ademt en de geest van het vrije denken omarmt. ‘Dat free thinking in action zullen onze gasten en bezoekers ervaren dankzij het visionaire ontwerp en interieur, de wereld aan smaken op het gebied van eten en drinken, de service en voorzieningen en het gedreven medewerkersteam dat is geprikkeld om verwachtingen te overtreffen.’

Eilanden

In de open ruimte van het atrium is Hiltons nieuwe lobbyconcept van multifunctionele ‘eilanden’ zichtbaar, met onder meer receptiegedeelte, lounge en bar.

Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt over het grootste Conference Centre op de luchthaven. Met 23 in omvang variërende en flexibel in te delen vergaderruimten, een balzaal met een capaciteit van 640 personen.

Het hotel telt 433 kamers, inclusief 12 suites met een aparte woonkamer, grote badkamer en uitgebreide werkruimte en 96 Executive kamers, die gasten toegang geven tot de Executive Lounge.

Eten en drinken

Het Nederlands erfgoed vormde ook de inspiratie voor het aanbod aan dranken en gerechten. Axis Lobby & Cocktail bar, een van de eilanden in het atrium, biedt ruim 90 gins en jenevers - en dat moet uitgroeien tot 250. Bowery Restaurant heeft drie open keukens en biedt grill gerechten en Aziatische specialiteiten. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining tot 20 personen en kan gebruikt worden voor boardmeetings en voor speciale gelegenheden.

Spa en Fitness

Hilton Amsterdam Airport Schiphol beschikt als eerste in de Benelux over een eforea spa, Hilton’s wereldwijde spa-concept, en over een 24-uur Fitness Centre dat alle gasten de mogelijkheid biedt voor een optimaal fit verblijf.

De eerste gasten checken in op 17 december, de officiële opening is op 9 februari 2016.