nieuws

Kapitaalinjectie van €25 miljoen maakt groei DanZep Hotels mogelijk

Hotel

DanZep Hotels, de Nederlandse franchisehouder van het easyHotel concept in de Benelux heeft een financieringsovereenkomst gesloten met ING Bank. De bank stelt 25 miljoen euro beschikbaar om de verdere groei te helpen realiseren.

Kapitaalinjectie van €25 miljoen maakt groei DanZep Hotels mogelijk

Samen met de eerdere investering van Crossroads European Real Estate Fund, komt dit neer op een totaal aangetrokken kapitaal van 50 miljoen euro. Deze financiering wordt gebruikt om de expansie van easyHotel in de Benelux mogelijk te maken. Zo worden er naar verwachting in 2016 vier nieuwe hotels geopend waaronder één in Brussel en één in Amsterdam. Hans-Poul Veldhuyzen van Zanten, medeoprichter en eigenaar DanZep: ‘We zijn zeer verheugd over deze overeenkomst en het vertrouwen dat we krijgen van ING. Het feit dat onze huidige hotels in de randstad zo goed lopen heeft enorm bijgedragen aan de totstandkoming van deze financiering.’

easyHotel en DanZep

Wereldwijd heeft easyHotel 25 hotels in de grote steden van Europa en het Midden-Oosten. DanZep Hotels BV, masterfranchisehouder van easyHotel Benelux, opende vier jaar geleden het eerste Nederlandse easyHotel in Amsterdam. Inmiddels beschikt easyHotel over 297 kamers in Nederland. Het biedt functionele hotelkamers op A-locaties in de grote steden voor een scherpe prijs.

Reageer op dit artikel