Hotel Spaander kan nieuwe toiletbrillen niet aanslepen

Hotel Spaander kan nieuwe toiletbrillen niet aanslepen

Hotel Spaander in Volendam heeft te maken met Aziatische toeristen die niet snappen hoe ze een westers toilet horen te gebruiken. 'De stront zit tot hoog aan de muren.' De toiletten zaten eerder deze week op slot voor de toeristen, niet voor de hotelgasten.

‘Het zijn meestal dagjesmensen die hier een uurtje komen shoppen. Ze komen ons hotel binnen op zoek naar een wc en dan begint het’, vertelt Evert Schilder, eigenaar van Spaander tegen RTV-NH.

Niet op de bril

‘In sommige culturen is het niet hygiënisch om op de toiletbril te gaan zitten. Die mensen gaan dus op de pot staan en doen dan hurkend hun behoefte. Nieuwe toiletbrillen zijn dan ook niet aan te slepen. Ook zijn deze mensen niet gewend om hun toiletpapier door te spoelen, maar om het ernaast te gooien,’ vervolgt de hotelier.

De toiletten gingen tijdelijk op slot en er hangen nu bordjes met do's en don'ts. ‘We hebben de tekst twaalf keer laten controleren, dus het moet te begrijpen zijn’, lacht Schilder.

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.