nieuws

Brussel steunt hotels die het moeilijk hebben

Hotel 50

Brussel gaat de noodlijdende hotelsector in de stad financieel helpen. Door de recente terroristische aanslagen zijn de bezoekersaantallen drastisch verminderd.

Brussel steunt hotels die het moeilijk hebben

In het paasweekend was slechts 18 procent van de kamers in de stad bezet, terwijl dat normaal meer dan 75 procent is. Alle hotels in de Belgische hoofdstad worden tijdelijk vrijgesteld van gemeentelijke belastingen. Brussel denkt dat de maatregel de stad 12 miljoen euro gaat kosten, meldt de NOS.

Daarnaast wordt er nog eens 3,5 miljoen euro vrijgemaakt om noodlijdende bedrijven rechtstreeks te kunnen helpen. Ook wordt er gepraat over structurele maatregelen en manieren om het imago van de stad op te vijzelen.

Aanslagen

De malaise in Brussel begon al na de aanslagen in Parijs, toen bleek dat de aanslagplegers uit België kwamen. De stad werd enkele dagen platgelegd vanwege de zoektocht naar de daders. De situatie verergerde nog eens door de aanslagen op het vliegveld Zaventem en de Brusselse metro.

De Brusselse hotels stelden direct na de aanslagen op onder meer de luchthaven nog gratis kamers beschikbaar aan gestrande reizigers.

Reageer op dit artikel