nieuws

Olympische Spelen Rio: Tienduizenden Airbnb-boekingen

Hotel 1925

Met nog één maand te gaan tot de openingsceremonie van de Zomerspelen in Rio, zijn er nu al meer Airbnb accommodaties geboekt dan tijdens het WK voetbal dat in 2014 in Brazilië plaatsvond. Airbnb, zegt al meer dan 55.000 gasten uit 110 landen te verwelkomen tijdens de Zomerspelen.

Olympische Spelen Rio: Tienduizenden Airbnb-boekingen

49 procent van alle Airbnb boekingen zijn gemaakt door Brazilianen zelf. Dit staat in schril contrast met de cijfers tijdens het WK, toen slechts zes procent van de beschikbare accommodaties door binnenlandse bezoekers geboekt werd. Een Airbnb reservering bestaat gemiddeld uit drie gasten, voor zes nachten, waarvoor gemiddeld €150 per nacht neergeteld wordt.

Nederland in top 10

Na Brazilië zijn de meeste gasten afkomstig uit respectievelijk de Verenigde Staten, Argentinië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Ook Nederland is met bijna duizend Airbnb-reizigers goed voor een plek in de top 10.

Geen drempelvrees

Wat opvalt uit de cijfers van Airbnb is dat de Spelen als katalysator werkt voor veel mensen om voor het eerst van het platform gebruik te maken:  zestig procent van de huidige bezoekers heeft nog nooit eerder een boeking via Airbnb gedaan. Bovendien biedt maar liefst 62 procent van de hosts in Rio voor de eerste keer een eigen woning aan op Airbnb.

 

Reageer op dit artikel