nieuws

Quiet Room lanceert handleiding voor hotelbouw

Hotel 1707

Stille hotelkamer-label Quiet Room lanceert een gids voor architecten en projectontwikkelaars, zodat in de ontwerp- en bouwfase al kan worden gewerkt aan zo stil mogelijke kamers.

Quiet Room lanceert handleiding voor hotelbouw

Het Quiet Room-label, een keurmerk voor stille hotelkamers, heeft inmiddels meer dan 140 hotels in Europa gecertificeerd en er is grote belangstelling vanuit de Amerikaanse markt. ‘Maar nog steeds deinzen veel hotels terug voor de benodigde investering in geluidsisolatie’, zegt Lucas Keizer, oprichter van Stichting Quietroom, die het label beheert.

‘Wanneer architecten en projectontwikkelaars al in de ontwerp- en bouwfase rekening houden met de eisen van het QR label, kunnen de kosten veel lager uitvallen en zijn hotelpanden commercieel aantrekkelijker.’

Quiet Room Gids 

Om architecten en projectontwikkelaars te ondersteunen, brengt zijn stichting nu de Quiet Room Gids voor architecten en ontwikkelaars uit. Aan de hand van deze gids kunnen de bouwprofessionals zich oriënteren op het QR label, de eisen voor certificering en de nieuwste methoden voor akoestische isolatie van hotelkamers.

‘Door de richtlijnen uit de praktijkgids te hanteren, kunnen nieuwe hotelpanden al voor opening worden voorzien van de benodigde geluidsisolatie en gecertificeerd voor het Quiet Room label. Zo kan tijd en geld bespaard worden en krijgen de hotels een sterkere marktpositie.’

Reageer op dit artikel