nieuws

Vondel Hotels: twee nieuwe locaties in Amsterdam

Hotel 3508

Vondel Hotels opent de komende jaren twee nieuwe hotels in Amsterdam met samen 97 kamers. Doelgroepen zijn zowel zakelijke als leisure gasten. Arjen van den Hof, eigenaar van Vondel Hotels, runt al Hotel Vondel, Hotel Roemer, b&nb Herengracht, Hotel JL No 76, Hotel de Hallen, Apartments Prinsengracht en Apartments De Hallen.

Vondel Hotels: twee nieuwe locaties in Amsterdam
Onderdeel van Vondel Hotels: Hotel de Hallen in Amsterdam.

Arjen van den Hof werkt nu aan de realisatie van de twee nieuwe locaties, allebei in Amsterdam. Het gaat om Hotel de Jonker aan de Plantage Middenlaan 40 en Hotel Overtoomse Houthandel aan de Overtoom. Arjen van den Hof:  ‘Het zijn prachtige locaties, waar veel aan moet gebeuren, maar dat vind ik juist het leukst.’

Vondel Hotels kenmerken zich door hun panden: historisch of monumentaal. Het in stand houden van de originele elementen van de locaties in combinatie met art en design is een belangrijke kernwaarde voor Vondel Hotels.

Hotel de Jonker

Het monumentale pand aan de Plantage Middenlaan 40 in Amsterdam, waar decennialang op de begane grond een slagerij gevestigd was, wordt volledig gerenoveerd. De groene gevel blijft bestaan, maar binnen gaat er veel verbouwd worden. Uiteindelijk telt het hotel 15 luxe loft-achtige familiekamers. De  kamers met keukenblok krijgen een industriële look & feel, maar oude karakteristieke elementen, zoals het trappenhuis, de schouwen en slagerijtegels blijven behouden. In het voorjaar van 2017 opent Hotel de Jonker haar deuren.

Hotel Overtoomse Houthandel

Na jaren van leegstand is er onlangs gestart met de verbouwing van de houthandel aan de Overtoom in Amsterdam. In het huidige pand staat alleen het houten skelet  nog.  Alle balken van het skelet zijn genummerd en afgebroken. Hierna zal een grote kelder worden gegraven en wordt het pand weer opgebouwd met de originele houten balken.  In 2018 gaat het viersterrenhotel met 82 kamers open.