nieuws

Henk de Lugt award voor Piet Boogert van Lloyd Hotel

Hotel 1640

Piet Boogert, general manager van het Amsterdamse Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, heeft deze week de Henk de Lugt Award uitgereikt gekregen. Hij is de vierde winnaar van deze hotelprijs.

Henk de Lugt award voor Piet Boogert van Lloyd Hotel
Piet Boogert (l) met artistiek directeur Suzanne Oxenaar en algemeen directeur Otto Nan van Llloyd Hotel.

De winnaar van de Henk de Lugt Award 2016 is volgens het juryrapport ‘een bijzonder persoon en zonder meer een karakterhotelier. Een toonbeeld van gastvrijheid, karakter en positiviteit.’

Patrick Brand voegt namens de raad van advies van de awrd toe: ‘Piet Boogert kan zich qua passie en inzet voor anderen in het algemeen en voor gastvrijheid in het bijzonder zonder meer meten met de naamgever van de award. De manier waarop hij die passie aan de dag legt, is extravert en met oog voor de buurt en de stad en lijkt op de wijze waarop de naamgever van de award dat ook deed. Als iets of iemand aan zijn geliefde werkgebied komt, staat deze karakterhotelier meteen klaar om zijn mening te delen.’

De Award is vernoemd naar de in december 2012 overleden hotelier Henk de Lugt die eigenaar was van Hotel Zandbergen. De prijs werd in 2013 voor het eerst uitgereikt, aan Hans Vugts van Casa400. In 2014 werd de award uitgereikt aan René Wildeman van (toen nog net) Hotel Amsterdam en restaurant De Roode Leeuw. Vorig jaar won Edwin van der Meijde van de Rotterdamse hotels Pincoffs en Stroom de award.

De Henk de Lugt Award wordt jaarlijks uitgereikt. De winnaar van het voorgaande jaar en de raad van advies nomineren kandidaten voor het volgende jaar. De Raad van Advies benoemt de uiteindelijke winnaar en draagt zorg voor de uitreiking.

De raad van advies bestond dit jaar uit: Sander Allegro, Erik Baumann, Patrick Brand, Frank ter Horst, Thomas Kascha, Elvira Wilthagen, Elly van de Wouw en natuurlijk Hans Vugts en René Wildeman. De award bestaat uit een herdenkingsmedaille en een karikaturaal portret van de winnaar.

Reageer op dit artikel