nieuws

Kurhaus ontruimd na brand lunchroom

Hotel 1541

Het Scheveningse Grand Hotel Amrâth Kurhaus is woensdag volledig ontruimd nadat in de keuken van lunchroom Topkapi onder het hotel brand was uitgebroken. Na een paar uur konden gasten weer terug naar het hotel, waarvan slechts één vleugel last heeft van rookschade.

Kurhaus ontruimd na brand lunchroom

Vanwege forse rookontwikkeling werden alle gasten uit het hotel gehaald. In eerste instantie werd aangenomen dat de brand ook in het hotel zelf woedde, dat bleek gelukkig mee te vallen. Wel kwam via lift- en ventilatieschachten veel rook het Kurhaus in.

‘De evacuatie is gelukkig goed verlopen, niemand is gewond en alle gasten en medewerkers zijn opgevangen in het Circustheater, laat general manager Marcel Bosman weten aan Misset Horeca. ‘De samenwerking met de brandweer en het Circustheater verliep heel goed vandaag.’

Frituur

Een frituur van lunchroom Topkapi, gelegen onder het hotel, was de boosdoener. Op foto’s die het AD bij het hotel maakte, is goed te zien dat de frituur helemaal zwartgeblakerd is.

Ten tijde van de ontruiming waren enkele tientallen gasten in het hotel, waar ook een conferentie bezig was. Rond 17.00 uur in de middag konden medewerkers en gasten weer terug naar het Kurhaus, waar indien nodig gasten een kamer in een ander deel van het hotel kregen.

‘Al met al valt het gelukkig mee’, zegt Bosman. ‘Alleen weet ik nog niet hoe de kamers met rookschade er aan toe zijn, maar herstel daarvan zou zomaar een paar weken kunnen duren.’ Uiteindelijk is de schade beperkt gebelevn tot de noordvleugel van het hotel. De Kurzaal, het restaurant en de rest van het hotel bleven ongedeerd.

Reageer op dit artikel