nieuws

Vondel Hotels: weer nieuwe locatie in Amsterdam

Hotel 3271

Vondel Hotels van Arjen van den Hof heeft er weer een nieuwe locatie bij in Amsterdam. Van den Hof werkt aan een hotel op de Geldersekade. Het wordt een viersterren boutique hotel met ongeveer 84 kamers en suites. De deuren gaan in 2019 open.

Vondel Hotels: weer nieuwe locatie in Amsterdam
Vondel Hotel De Jonker, de recentste aanwinst in Amsterdam.

Het hotel krijgt een benedenverdieping met restaurant en lobby. Het restaurant krijgt een eigen ingang aan de Zeedijk.

Het is de vierde locatie in Amsterdam waar Vondel Hotels nieuwe bedden realiseert. Arjen van den Hof werkt op de Overtoom aan Hotel Overtoomse Houthandel en recent ontving Hotel de Jonker aan de Plantage Middenlaan 40 haar eerste gasten. En ook in het voormalig COC-gebouw aan de Rozenstraat in Amsterdam komt een Vondel Hotel. Hier komt in het voorjaar van 2018 ‘Hotel Mercier’, een boutique hotel met 44 kamers en twee suites in het luxe segment.

Vondel hotels naar Maastricht

Daarnaast heeft het ambitieuze hotelcollectief aangekondigd dat er een locatie in Maastricht aan het portfolio wordt toegevoegd. Hotel Monastère Maastricht met 54 kamers gaat open in het eerste kwartaal van 2018.

Arjen van den Hof, eigenaar van Vondel Hotels, runt al Hotel Vondel, Hotel Roemer, b&nb Herengracht, Hotel JL No 76, Hotel de Hallen, Apartments Prinsengracht en Apartments De Hallen.

Hotel Geldersekade Amsterdam

Het hotel aan de Geldersekade komt in een rijksmonument dat dienst heeft gedaan als Chinees pakhuis. Het hotel krijgt een Aziatisch thema en de sfeer zal het Shanghai van nu ademen. Het viersterren boutique hotel is voorzien van circa 84 diverse kamers en suites, die zijn ingericht met elementen van kunst uit de galerie die op de begane grond is gevestigd.

Vondel Hotels zal als partner gezamenlijk met mede-eigenaar Kin-Ping Dun, initiatiefnemer NV Zeedijk en architect André van Stigt, starten met de bouw van dit hotelproject.

Arjen van den Hof, vertelt: ‘Wij zijn erg trots dat wij opnieuw een prachtig hotel mogen toevoegen aan onze collectie. Onze hotels zijn gevestigd in oude panden en gebouwen, waarbij de omgeving en buurtbewoners onderdeel uitmaken van het hotelconcept.’

‘De plannen van ‘Hotel Geldersekade’ sluiten dan ook aan bij waar wij voor staan. Met de bouw van dit hotel zorgen we ervoor dat de buurt wordt opgeknapt door extra aandacht te vestigen op veiligheid, werkgelegenheid en restauratie van de bestaande gevels. Ook willen we ervoor zorgen dat ons hotel een ontmoetingsplek wordt voor buurtbewoners.’

De initiatiefnemers van het project ‘Hotel Geldersekade’ zijn Kin-Ping Dun en NV Zeedijk. Het hotelproject valt onder een grootschalig project van de Gemeente Amsterdam en Stadsdeel Centrum, om een nieuwe economische impuls te geven aan het wallengebied, dat van oudsher een historisch karakter heeft.

De begane grond van het hotel krijgt een cultureel en economisch karakter, door het onderbrengen van verschillende functies, waaronder een lobby voor hotelgasten, galerieruimte en werkplaats voor kunstenaars, en een Feng Shui tuin.

Meer over Vondel Hotels op Misset Horeca

Reageer op dit artikel