nieuws

W hotel Amsterdam verkocht voor 260 miljoen

Hotel 4398

Het gebouw waar het Amsterdamse W hotel in is gevestigd, is voor 260 miljoen euro verkocht aan de Duitse beleggingsmaatschappij Deka.

W hotel Amsterdam verkocht voor 260 miljoen

Deka Immobilien heeft voor 260 miljoen het vastgoed van W Hotel, dat 185 kamers verspreid over twee panden aan de Amsterdamse Spuistraat telt, gekocht van Stag Europe, onderdeel van hotelbelegger Fentonir en gelieerd aan hoteleigenaar EHPC. Volgens Vastgoedjournaal is dit niet de enige aankoop van Deka, er komt meer aan, heeft de investeerder gezegd.

Zowel EHPC als Starwood/Marriott (eigenaar van het merk W) hebben een langdurige overeenkomst met de eigenaar. De verkoop heeft daarom geen enkele invloed op de continuïteit van het hotel en de in het hotel gevestigde bedrijven als X-bank en de restaurants The Duchess, The Butcher en Mr. Porter. De restaurantconcepten zijn van The Entourage Group, waar dezelfde eigenaar achter zit als van EHPC.

W Hotel

Pas een jaar geleden was het hotel compleet. In oktober 2015 opende een deel van het hotel met 185 kamers in de voormalige telefooncentrale The Exchange, oktober 2016 werden daar 66 kamers in de voormalige Kas bank aan de overkant van de straat aan toegevoegd.

Het Nederlandse EHPC exploiteert hotels in Nederland, Duitsland en Spanje. Met een omzet van 48 miljoen euro op plek 36 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

Reageer op dit artikel