nieuws

Nieuw hotel met 500 kamers bij de Efteling

Hotel 2977

De gemeente Loon op Zand heeft groen licht gegeven voor de uitwerking van plannen voor een nieuw hotel met vijfhonderd kamers bij de Efteling. Het hotel is een initiatief van vastgoedbelegger Somerset uit Oisterwijk en moet bij de ingang van het attractiepark komen, in de buurt van het Efteling Hotel.

Nieuw hotel met 500 kamers bij de Efteling
Entree van de Efteling

De gemeente laat weten dat de groei van het aantal bedden nodig is omdat de regio steeds meer bezoekers trekt die meerdere dagen willen blijven. De Efteling juicht de komst van het nieuwe hotel toe. Met twee hotels en twee vakantieparken beschikt het attractiepark zelf over 3500 bedden. ‘We willen meer bezoekers uit het buitenland trekken en die moeten ergens slapen. We willen dat de regio mee investeert en mee profiteert’, reageerde een woordvoerster.

Het Loonsche Land Hotel

Het Loonsche Land Hotel van De Efteling opende in mei 2017 haar deuren. Dit hotel heeft 75 kamers. De kamers in het Loonsche Land-hotel zijn allemaal familiekamers voor vijf- en zes personen. De zespersoonskamers meten 34 vierkante meter. Daarnaast zijn er rolstoelvriendelijke hotelkamers van 43 vierkante meter (zonder drempels en met aangepast sanitair).

Het Loonsche Land Hotel van De EftelingHet hotel opende exact op de 65ste verjaardag van De Efteling.  Het hotel is onderdeel van het nieuwe vakantiepark aan de rand van het natuurgebied het Loonsche Land.

Toekomstplannen

De Efteling heeft grote toekomstplannen. Het attractiepark wil doorgroeien en mikt op 40 procent meer bezoekers, aldus een woordvoerster in een bericht begin dit jaar. Omdat het nieuwe publiek uit omringende landen moet komen, dient de hotelcapaciteit in de omgeving flink te worden opgeschroefd.

Nu ligt het aantal bezoekers op ongeveer 4,7 miljoen. In 2020 zouden dat er concreet 5 miljoen moeten zijn en het park houdt er rekening mee dat het aantal in 2030 op 7 miljoen uitkomt.

Meerdaagse trip

De Efteling is wat bezoekersaantallen betreft het grootste attractiepark van Nederland en zit Europees gezien in de top vier. Om daar te blijven zou de groei moeten komen van buitenlandse bezoekers die een meerdaagse trip maken en dus ergens moeten slapen.

Nieuwe hotels

Naast het bouwen van eigen hotels stimuleert het attractiepark in Kaatsheuvel de uitbreiding van verblijfmogelijkheden in de omgeving door particuliere ondernemers. Het streefgetal is 5000 bedden binnen en buiten het park. De gemeente Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, heeft een strook grond bestemd voor de ontwikkeling van hotels, aldus de Efteling.

Duitsland, België en Frankrijk

Ook zijn op termijn extra verkeersmaatregelen nodig, waarbij ook wordt gedacht aan de aanleg van een monorail naar het park. De budgetten om toeristen uit Duitsland, België en Frankrijk te trekken, gaan omhoog en personeel gaat op taalcursus. Op het park zelf is ook nog wat ruimte voor uitbreiding van attracties en sprookjes. In 2015 werd al duidelijk dat de Efteling het aantal slaapplekken fors wil uitbreiden.

Meer over de Efteling

Reageer op dit artikel