nieuws

Bilderberg Grand Hotel Wientjes opent IJshotel in Zwolle: overnachten bij -10

Hotel 4199

Het enige ijshotel van Nederland staat dit jaar in Zwolle. Het wordt geëxploiteerd door Grand Hotel Wientjes in Zwolle. Gasten overnachten er bij een temperatuur van – 10 graden Celsius.

Bilderberg Grand Hotel Wientjes opent IJshotel in Zwolle: overnachten bij -10

Het ijshotel is gesitueerd bij het IJsbeelden Festival van Nederland wat van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 neerstrijkt bij de IJsselhallen in Zwolle.

IJshotel Grand Hotel Wientjes

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar is: ‘Wereldberoemde verhalen’. Een van de verhalen die uitgebeeld wordt is het beroemde en veel verfilmde verhaal; A Christmas Carol. Grand Hotel Wientjes heeft de hand weten te leggen op de slaapkamer van Scrooge. Overdag woont Scrooge daar zelf, maar in de nachtelijke uren wordt het ijshotel verhuurd (op aanvraag, telefonisch via Grand Hotel Wientjes).

Slaapzakken en dekbedden

Het arrangement ijshotel is bedoeld voor avontuurlijke gasten die de kou niet schuwen en deze ‘once in a lifetime experience’ willen meemaken.  Het bed is van ijs gemaakt met daarop een echt matras, dik dekbed en slaapzakken die geschikt zijn tot -10 graden. Gasten beschikken over een aparte gelegenheid met een douche en toilet.

Mocht de slaap uiteindelijk toch niet gevat worden, dan bestaat er de mogelijkheid om de nacht in Grand Hotel Wientjes af te maken. Het arrangement bestaat uit een overnachting in de Scrooge kamer op het IJsbeelden Festival, aperitief en viergangendiner in stijl van A Christmas Carol in het restaurant van Grand Hotel Wientjes, taxivervoer, Jägermeister, Het Bilderberg Ontbijt en een warm afscheidscadeau. Een overnachting kost €238 euro per nacht.

IJsbeelden Festival

IJskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.500 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het ‘verhalen-thema’ in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog.

Lees hier meer over Bilderberg Hotels

Reageer op dit artikel