nieuws

Ruth Engels van INK Hotel is F&B Professional of the Year 2018

Hotel 2595

De jaarlijkse strijd om de titel F&B Professional of the Year is dit jaar gewonnen door Ruth Engels, f&b manager en gastvrouw bij INK hotel Amsterdam. Zij kreeg de titel uitgereikt op het jaargala van AF&BM (Association of Food & Beverage Management), organisator van de wedstrijd, op de SS Rotterdam.

Ruth Engels van INK Hotel is F&B Professional of the Year 2018
foto: Cynthia van Dijke

Na een afvalrace waren drie finalisten over in de strijd om de titel F&B Professional of the Year 2018: naast Ruth Engels ook Jeroen Taillie van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam en Aukje van Dongen van NH Collection Eindhoven City Centre. Zij namen in het in de finale in Theater Carré tegen elkaar op. Ze presenteerden zich aan de vakjury middels een powerpitch en een vlog over hun werk.

Vloggende finalisten

De nieuwe generatie F&B Professionals verandert in rap tempo, social media en (bewegend) beeld neemt nog altijd toe in importantie. Onderdeel van de finale was dit jaar daarom een vlog, waarin de finalisten een goed en dynamisch beeld gaven van hun werkdag én hun team.

Ook werd er nadruk gelegd op hun prestaties op het gebied van; culinair ondernemerschap, social media, new generation en ambassadeurschap. Een belangrijk scala aan benodigde kwaliteiten voor een F&B Professional anno nu.

Onder leiding van juryvoorzitter Maarten Wessels (Wessels Trainingen) beoordeelden F&B Professional of the Year 2017 Maurice van Rossum, Soenil Bahadoer (Restaurant de Lindehof **), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en Paul Sprakel (Hospitality Management), de drie finalisten op de verschillende onderwerpen.

F&B Professional of the Year 2018

De titel F&B Professional of the Year 2018 en bijbehorende award werd tijdens het AF&BM jaargala op de SS Rotterdam door voorzitter René Giel uitgereikt aan de winnares Ruth Engels. ‘Ruth vertelt haar verhaal vanuit haar hart, alles wat ze zegt, ademt food&beverage. Als ware f&b professional deelt ze haar kennis en dat doet ze niet alleen binnen haar team maar ook internationaal binnen de Accor-groep. Lead by example, van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega’s proeven van de wijnen voor een nieuw wijn/spijs combinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij het f&b-vak aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK maakt zij f&b aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht. Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven.’

Aanwinst voor de branche

Er kan maar één F&B Professional of the Year 2018 zijn, maar zowel Giel als juryvoorzitter Wessels prijzen ook de twee andere finalisten. ‘Jeroen Taillie is enthousiast, vindingrijk en creatief, en weet op ontspannen maar zeer professionele manier zijn team te enthousiasmeren. Een échte f&b manager.’

Aukje van Dongen wordt getypeerd als toegewijd en energiek, ze prikkelt haar jonge team om het elke dag weer beter te doen. ‘Het is een knappe prestatie dat zij de finale wist te halen, ze is nog jong en bekleedt de functie van f&b manager nog geen jaar. ‘Een aanwinst voor de branche, waar we nog veel van gaan horen.’

Bekijk hieronder een impressie van de finale:

Reageer op dit artikel