nieuws

Wint jouw team de Dutch Hotel Award 2018?

Hotel 2704

Ook voor de Dutch Hotel Award 2018 zoekt de organisatie naar het beste hotelmanagementteam van Nederland. Met het thema ‘Power to your People’ draait het in de 15e editie om een zeer actueel onderwerp, de uitdaging om goede mensen te werven én te behouden wordt voor veel hotels immers steeds groter.

Wint jouw team de Dutch Hotel Award 2018?

Dat vinden en houden van de juiste mensen in een hotelteam is essentieel, aangezien het juist de mensen zijn die het verschil in beleving daadwerkelijk kunnen maken, meent de organisatie van de Dutch Hotel Award 2018. 

‘Nu de financiële crisis definitief achter ons ligt, hebben ondernemers in het algemeen en in de hospitality branche in het bijzonder te maken met de war on talent’, ziet Bas Tolmeijer, juryvoorzitter van de Dutch Hotel Award (DHA). 

‘Het blijkt ongelooflijk moeilijk om goede mensen te werven en welhaast onmogelijk om toppers voor lange tijd te behouden. Een groot gevaar voor onze branche als we die uitdaging niet kunnen beslechten. Gasten betalen graag voor goede kwaliteit, maar als er te weinig mensen zijn om service te bieden en mooie gerechten te bereiden, dreigt een forse derving van inkomsten. Als jury zijn we dan ook bijzonder geïnteresseerd hoe de managementteams van de deelnemers van de DHA 2018 dit aanpakken.’ 

Heb jij met jouw managementteam een geheel eigen en succesvolle manier van werven en behouden van personeel? Blinkt jouw hr-manager uit in creatieve selectieprocedures en klinkende retainmentprotocollen? Oftewel: kunnen jij en je managementteam in de halve finale en finale op creatieve en overtuigende wijze invulling geven aan de slogan ‘Find your people, keep your talents, build your team‘? Schrijf je dan nu in. Dat kan tot en met vrijdag 6 april via Dutchhotelaward.nl.

Wie wint de Dutch Hotel Award 2018? 

Het verloop van de wedstrijd is gelijk aan de voorgaande dertien edities: uit de inzendingen kiest de

Foto: Marcel van Hoorn.

jury tien genomineerden, dat aantal wordt vervolgens teruggebracht tot vijf halve finalisten. Zij presenteren zich op 16 mei in de Heineken Experience aan de jury. 

Daaruit worden drie finalisten gekozen, die op 8 juni bezoek krijgen van de jury. Elk hotelteam heeft dan 2 uur de tijd om de jury te overtuigen dat het de Dutch Hotel Award 2018 moet winnen en de opvolger moet worden van het team van Kruisherenhotel, winnaar van de editie 2017. De winnaar wordt op 29 juni bekendgemaakt.

>>Bekijk hier een video-interview met general manager Bastiaan Klomp van Kruisherenhotel.

De jury bestaat uit: voorzitter Bas Tolmeijer en Francesco Monaco van Trust Hospitality, hoofdredacteur Marjon Prummel van Misset Horeca, Jan van der Doelen van ING, Bart Meinen van Heineken, trendwatcher Sander Allegro en Theo Spies van SBS Architecten. 

15e editie Dutch Hotel Award 

De Dutch Hotel Award wordt voor de 15e keer uitgereikt, dit zijn de winnaars tot nu toe: 

 • 2017: Kruisherenhotel, Maastricht 
 • 2016: Ink Hotel, Amsterdam 
 • 2015: Hotel van Oranje, Noordwijk 
 • 2014: Postillion, Deventer 
 • 2013: Pulitzer, Amsterdam 
 • 2012: Palace Hotel, Noordwijk 
 • 2011: Townhouse, Maastricht 
 • 2010: Papendal, Arnhem 
 • 2009: De Zon, Ommen 
 • 2008: Eden American, Amsterdam 
 • 2007: Château St. Gerlach, Valkenburg a/d Geul 
 • 2006: Des Indes, Den Haag 
 • 2005: Beaumont, Maastricht 
 • 2004: Delta Hotel, Vlaardingen 
Reageer op dit artikel