nieuws

Tom Krooswijk verlaat hotel De L’Europe Amsterdam

Hotel 5563

Tom Krooswijk (70) treedt terug als algemeen directeur van Heinekens hotel De L’Europe in Amsterdam. Edward Leenders volgt hem met ingang van 1 mei 2018 op. Krooswijk gaat met zijn echtgenoot terug naar Frankrijk.

Tom Krooswijk verlaat hotel De L’Europe Amsterdam

Tom Krooswijk was 9 jaar directeur van het vijfsterrenhotel in hartje Amsterdam met 111 kamers. Hij was er onder meer verantwoordelijk voor de grote renovatie in 2011.

Edward Leenders mag als een van zijn eerste taken een nieuwe f&b director aantrekken. Christophe Delabarre is ‘recent in goed overleg vertrokken’ als f&b directeur. Hij vervulde de functie sinds april 2016.

Edward Leenders studeerde aan de Hotelschool Den Haag (1994-1998) en  heeft veel ervaring in de internationale hotellerie. Hij werkte onder meer voor Hyatt International en Rocco Forte Hotels.

In zijn laatste posities is Leenders vooral betrokken geweest bij de opening van nieuwe hotels, waaronder het Brown’s Hotel in Londen. In 2009 heeft hij in de functie als Brand Support Director voor Rocco Forte Hotels voornamelijk een ondersteunende rol gehad van het directieteam.

Edward Leenders

Leenders keerde in 2011 terug in actieve hoteloperaties als general manager van Hotel Savoy in Florence en 4,5 jaar later naar Hotel Amigo in Brussel, een hotel van Rocco Forte net als overigens Savoy in Florence. Leenders in een persverklaring: ‘Als officieel erfgoed van Heineken is mijn doel om De L’Europe verder te ontwikkelen en te verfijnen zodat dit unieke hotel zal blijven stralen en opvallen in een wereld van steeds meer gestandaardiseerde hotelgroepen. Hoe? Door oprechte gastvrijheid, service met gulheid en interesse in de lokale en internationale luxe reiziger.’

Tom Krooswijk

Tom Krooswijk (1947) vervult al sinds 1972 executive managementfuncties in internationale hotels. Hij bracht een brede expertise mee naar Amsterdam op het gebied van (pre-) opening, herpositioneringstrajecten, renovaties en algemeen management.

Krooswijk  was COO en VP Planning & Development voor Trianon Hotels & Resorts. Ook werkte hij in Frankrijk voor JJW Hotels en Resorts. Daarnaast was Krooswijk maar liefst 33 jaar werkzaam voor de InterContinental Hotel Group op diverse luxe bestemmingen als Dubai, Moskou, Wenen, Parijs en Cannes.

Hotel De L’Europe staat op nummer 65 in de Misset Horeca Top 100 van 2017 met een omzet van 19 miljoen euro.

Reageer op dit artikel