nieuws

Hotel de Wereld opent Brasserie Le Monde

Hotel 5650

Hotel de Wereld in Wageningen opent eind mei een nieuw concept naast het huidige Restaurant O Mundo. In de serre wordt momenteel Brasserie Le Monde gerealiseerd.

Hotel de Wereld opent Brasserie Le Monde
Lammert en Wiebe de Vries (foto: Koos Groenewold)

De opening van de brasserie is slechts het begin van de rebranding van Hotel de Wereld. De komende maanden zullen ook de lounge/bar en de receptie een nieuwe uitstraling krijgen. In de volgende jaren zullen Restaurant O Mundo en ook de hotelkamers een make over krijgen. Tot voor kort werd de Prins Bernhard Serre uitsluitend gebruikt voor gezelschappen. Door deze ruimte te veranderen naar Brasserie Le Monde verwacht het hotel toegankelijker te worden voor alle generaties, met behoud van kwaliteit en gastvrijheid.

Lees ook: Overname Hotel De Wereld: een parel voor een prikkie

Klassieke brasserie

De brasserie biedt straks plaats aan ongeveer 40 couverts en zal in klassiek Franse stijl ingericht worden. De kaart zal veel klassiekers uit de Franse (brasserie)keuken bevatten met de kwaliteit die de gasten gewend zijn. Luuk van Rennes, Executive-Chef van Hotel de Wereld en Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem, zal per 1 juni zorg gaan dragen voor de kwaliteit van beide keukens. Huidig keukenchef Jonathan Veldhuizen zal zijn carrière buiten Hotel de Wereld voortzetten. Hij verlaat Hotel de Wereld en O
Mundo, in goed overleg, na acht jaar fantastische inzet om elders ervaringen op te doen.

Hotel de Wereld is het trotse bezit van Lammert en Sjoukje de Vries, die al dertig jaar succesvol zijn met Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn in Arnhem. Sinds november 2017 hebben zij, samen met hun zoon Wiebe, het wereldberoemde Hotel de Wereld aan hun collectie toegevoegd. Momenteel zijn zij bezig om dit historische hotel weer nieuwe elan te geven. Met de opening van Brasserie Le Monde zijn de eerste stappen hiervoor gezet.

Reageer op dit artikel