nieuws

Bouw van duurzaam Yotel in Amsterdam van start

Hotel 1978

In Amsterdam Noord is aan Asterweg de bouw gestart van een duurzaam hotel dat 202 kamers krijgt. Het hotel krijgt het label Yotel en is van ontwikkelaar Begin Development. Deze partij heeft ook het nhow Amsterdam Rai hotel in portefeuille en het Aloft in Utrecht.

Bouw van duurzaam Yotel in Amsterdam van start

Vanwege het snelle, modulaire bouwproces opent het Yotel hotel in de zomer van 2019 al haar deuren.

Het hotel, gelegen aan het water van het Tolhuiskanaal, krijgt 202 kamers, een openbare lobby, een restaurant en tuin met terras. Ook komt er tentoonstellingsruimte. Het komt in het gebied Buiksloterham Amsterdam Noord.

Het Britse Yotel heeft al een vestiging in Nederland, achter de douane op Schiphol. De nieuwe vestiging wordt gebouwd naar ontwerp van Studio Ninedots, Delva Landscape Architects en DesignAgency.

Dirk Dekker, medeoprichter van Being Development: ‘We zijn verheugd om te beginnen met de bouw van dit spannende, kwalitatieve en overwegend circulaire hotel. Yotel Amsterdam is een unieke hotelontwikkeling op het gebied van duurzaamheid, slim ontwerp, technologie en gastvrijheid.

Naast duurzame voordelen en een modulaire constructie streeft het hotel naar een Breeam Excellent beoordeling. Bij de bouw worden de regels uit Circulaire Manifest Buiksloterham gevolgd.

Leestip

>>> Plannen voor Yotel in Amsterdam Noord