nieuws

Reisorganisatie TravelBird failliet

Hotel 384

Reisorganisatie TravelBird is failliet. Eerder werd voor het bedrijf al uitstel van betaling aangevraagd. Dit is op verzoek van de bewindvoerder en de directie van TravelBird omgezet in een faillissement. Dat is volgens de partijen noodzakelijk in de zoektocht naar een oplossing.

Reisorganisatie TravelBird failliet

De onderneming met 310 medewerkers kwam in financiële problemen en het lukte het bedrijf niet om snel extra financiering te regelen. De bewindvoerder heeft er vertrouwen in dat het bedrijf in afgeslankte vorm een doorstart kan maken. Daarover wordt binnen een paar dagen mogelijk meer duidelijk.

De problemen kwamen onlangs duidelijk aan het licht toen tientallen vakantiegangers op hun bestemming hun hotel niet in konden. Dat kwam doordat de reisorganisatie de rekening niet had betaald. TravelBird dacht onlangs nog de problemen wel het hoofd te kunnen bieden. Die hoop bleek ongegrond.

Mensen die een reis via TravelBird hebben geboekt zijn volgens het bedrijf zelf gedekt onder de voorwaarden van de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

TravelBird is na de start in 2010 explosief gegroeid en was in de eerste helft van dit jaar voor het eerst winstgevend. De afgelopen jaren hebben in totaal ruim 7 miljoen mensen een reis geboekt bij TravelBird.

40.000 toeristen dupe van problemen TravelBird

SGR heeft een telefoonnummer bekendgemaakt, waar hotels zich kunnen melden als er voor die gasten niet betaald is en de gast nog in het hotel verblijft. Dat betekent dat SGR de hotelkosten vergoedt van aangevangen reizen waarvan de mensen nog in het hotel verblijven. SGR vergoedt geen openstaande rekeningen van reizigers die al weer vertrokken zijn.

Reageer op dit artikel