nieuws

Ibis-medewerkers brouwen samen hoppig Ibis bier

Hotel 343

Blond, sterk (6,8%) en met een bittere afdronk: sinds eind november kunnen gasten genieten van dit nieuwe ibis bier in alle Ibis hotels in de Benelux. Verzonnen, gebrouwen en ontworpen door de medewerkers, is het bier met toetsen van koriander en jenever een vervolg op het eerste smaakvolle brouwsel van vorig jaar.

Ibis-medewerkers brouwen samen hoppig Ibis bier

Nadat het eerste Ibis bier in 2017 werd gebrouwen voor gasten, creëerden ibis collega’s in samenwerking met een ambachtelijke Brusselse brouwer een tweede versie. Deze originele blonde godendrank heeft een nieuw design – een rood uilskuiken dat iets te diep in het glas heeft gekeken – en een kersvers recept. Dat komt voort uit een beer tasting en debat van de Ibis teams over de ideale smaak, mout en hopsoorten die ze voor ogen hadden. ‘Het resultaat komt het best tot zijn recht op een kille winteravond, vergezeld van een plankje kaas en fijne vleeswaren’, aldus de brouwers van Ibis.

Tipsy vogel

Bram Maes, general manager Ibis Brussels Centre Gare Midi en een van de initiatiefnemers: ‘Het succes van ons eerste bier vorig jaar bewijst dat we nu niet uit een ander vaatje moesten tappen. Integendeel: op termijn willen we onze gasten een waar arsenaal aan lokale, ambachtelijke bieren kunnen voorschotelen. Misschien zelfs met tips of voorkeuren van vaste gasten in het achterhoofd. Dat onze medewerkers initiatiefnemers zijn van dit bier is voor ons erg belangrijk. Het recept is een knap staaltje teamwerk en de tipsy vogel op het logo is het geesteskind van Herman, de Technical Manager van het ibis Antwerpen Centrum.’

Medewerkers betrekken

Bierbrouwen is trouwens lang niet het enige concept dat Ibis introduceerde om haar medewerkers nog meer te betrekken bij de dagelijkse operatie van het hotel. De ‘Mission 15’ geeft medewerkers zelf het mandaat om à la minute klachten op te lossen en met het ‘Heartist’ programma kunnen medewerkers zelf gasten op een creatieve en persoonlijke manier benaderen en verrassen.


Reageer op dit artikel