nieuws

Den Haag krijgt eerste Nederlandse Voco hotel

Hotel 1867

De InterContinental Hotels Group (IHG) en projectontwikkelaar UBM Development AG openen naar verwachting in 2020 het eerste Voco hotel in Nederland. 

Den Haag krijgt eerste Nederlandse Voco hotel

Voco is het nieuwe merk in het hoge segment van IHG dat wereldwijd één van de grootste hotelbedrijven is. De samenwerking werd vastgelegd met een ondertekening door beide partijen. Het nieuwe hotel wordt gerealiseerd aan de Kneuterdijk 8 in het centrum van Den Haag. Voco The Haque vestigt zich in een historisch gebouw waar vroeger een bank gehuisvest was. Met een monumentale voorgevel uit de jaren 20 van de vorige eeuw en een overweldigend atrium, is het pand aan de Kneuterdijk een indrukwekkende locatie. Alle originele historische elementen van de gevel blijven bewaard en worden zorgvuldig gerenoveerd. Het interieur en de meer dan 200 kamers en suites zullen in dezelfde stijl worden vormgegeven.

Ontmoetingsplek

Voco betekent ‘uitnodigen’ of ‘samenkomen’, afkomstig uit het Latijn. Het nieuwe concept moet de informaliteit en charme van een individueel hotel combineren met de kwaliteit en zekerheid van het wereldwijde en gerespecteerde merk IHG. De centrale ligging in de stad geeft directe toegang tot de winkelstraat Noordeinde en het omliggende voetgangersgebied.

Eerste vestiging op Europese vaste land

Mario Maxeiner, managing director Noord-Europa, IHG: ‘Dankzij deze ondertekening kunnen we in Den Haag het eerste Voco-hotel vestigen op het Europese vaste land. Een belangrijk moment om een snelle groei van het merk te realiseren sinds de lancering in juni vorig jaar. We zien veel mogelijkheden voor de keten in Europa en zijn enthousiast om verder uit te breiden in de hele Europese regio. We kijken ernaar uit om steeds meer mensen een betrouwbare en andere ervaring in een  hotel te kunnen bieden.’

Onderling vertrouwen

Ton Fransoo, managing director van UBM Development Netherlands: ‘We zijn een ervaren en toonaangevende ontwikkelaar van hotels in Europa. In 25 jaar hebben we meer dan 50 hotels gerealiseerd. Voco Den Haag is ons derde hotel in Nederland en een bijzonder project. Onze zakelijke relatie met IHG is vele jaren geleden begonnen en heeft al geleid tot de voltooiing van 14 hotels. Dat ze ook nu weer besloten hebben om met ons samen te werken voor hun eerste Voco-hotel in Nederland, zegt veel over het onderlinge vertrouwen dat we hebben opgebouwd met de eerdere succesvolle samenwerkingen.’

Sterke groei in Europa

Voco werd in juni 2018 gelanceerd door IHG en vertegenwoordigt het hogere segment hotels. De ondertekening voor de realisatie van Voco in Den Haag volgt op de recente openingen van de eerste Voco-hotels in de wereld: Voco Gold Coast in Australië, Voco Cardiff en Voco Solihull in het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel