nieuws

Won Yip: ‘Heineken Hoek hotel begin 2021 operationeel’

Hotel 1683

Won Yip: ‘Heineken Hoek hotel begin 2021 operationeel’

Op de locatie van Heineken Hoek in Amsterdam mag definitief een hotel komen. ‘De ontwikkelaar is van plan om van de zomer te starten met de sloop’, vertelt horecaondernemer Won Yip aan Misset Horeca.

Caransa is de pandeigenaar van Heineken Hoek. Won Yip gaat er in samenwerking met huurder Heineken de horeca nieuw leven inblazen. ‘Mijn eerste contacten omtrent de Heinken Hoek dateren uit 2008’, zegt Won Yip. ‘Dus we zijn al elf jaar onderweg. Van de zomer wil de ontwikkelaar starten met de sloop. En dan zijn we begin 2021 denk ik operationeel.’

Vergunningen

Won Yip

De rechtbank in Amsterdam zette in in oktober 2017 een streep door de omgevingsvergunningen voor het slopen van de huidige Heineken Hoek en het bouwen van een nieuwe Heineken Hoek met hotel op het Leidseplein in de hoofdstad.

Plan was dat het pand medio 2018 zou worden opgeleverd. Om dit mogelijk te maken vroeg pandeigenaar Caransa op 1 juli 2015 een bouwvergunning aan voor het oprichten van een nieuwe Heineken Hoek met de functies horeca en hotel. Op 7 september 2015 werd een sloopvergunning aangevraagd. De vergunning voor een nieuw ‘Heinekenhoek’ werd verleend met in de kelder, op de begane grond en op de eerste verdieping behoud van de horecavoorziening en op de bovenliggende verdiepingen 36 hotelkamers.

Bezwaar

De Vereniging Vrienden van der Amsterdamse Binnenstad (VVAB) stapte echter naar de rechter omdat het hotel stedenbouwkundig niet inpasbaar zou zijn vanwege de hoogte van het pand. Daarnaast meende de vereniging dat de plannen in strijd waren met de hotelstop in Amsterdam. De Raad van State besliste echter anders en gaf eind februari groen licht voor een hotel.

Nieuwe projecten Won Yip

Naast Heineken Hoek heeft Won Yip nog twee nieuwe projecten in de pijplijn. Een foodmarket op de Noordboulevard in Scheveningen. ‘1100 vierkante meter groot in een nieuwbouwlocatie. Scheveningen gaat het helemaal worden’, zegt Yip. ‘Dus dit was een project dat ik niet wilde afslaan. Je ziet het groeien daar.’ Daarnaast opent hij in juni een nieuw restaurant, Simply Fish‎ aan de Koninginneweg 212  in Amsterdam. Een visrestaurant met 80 zitplaatsen. ‘Met een mooie prijs/kwaliteitsverhouding, net onder het hogere segment.’ Meer hierover in de reportage van het magazine van Misset Horeca dat op 8 april verschijnt.

Reageer op dit artikel