Johan en Carin Agricola stoppen met Kasteel Engelenburg

Johan en Carin Agricola stoppen met Kasteel Engelenburg

De exploitatie van Kasteel Engelenburg in Brummen komt weer in handen van vastgoedeigenaar Ton de Lange. Na 14 jaar de exploitatie te hebben gevoerd, verlaten Johan en Carin Agricola het bedrijf.

De exploitatie van het kasteelhotel met golfbaan en conferentiefaciliteiten in Brummen is sinds 2005 in handen van directie-echtpaar Johan en Carin Agricola. Ze hebben de exploitatie terugverkocht aan Ton de Lange, die het onroerend goed in eigendom heeft.

Onder hun leiding werd Kasteel Engelenburg onderdeel van Relais & Chateaux Hotels & Restaurants, waar Johan Agricola enkele jaren voorzitter van de afdeling Benelux was. Ook werden diverse verbouwingen en renovaties uitgevoerd aan het hotel en de kamers en verwierf het restaurant een uitstekende reputatie en vele onderscheidingen.

Hoogtepunten daarin waren vorig jaar de veertiende plaats in de Top 25 hotels van Nederland bij Tripadvisor, de vijfde plaats van Nederland in de Iens Insider Top, het Beste Golf Hotel van Nederland bij World Golf Awards, de Wijnkaart van het jaar in Perswijn, Sommelier van het jaar in Proefschrift en de onderscheiding van Terras van het Jaar van GaultMillau.

Eerder werd Engelenburg al eens Hotel van het Jaar in GaultMillau en in 2012 was het hotel finalist in de strijd om de Dutch Hotel Award (uiteindelijk gewonnen door Palace Hotel in Noordwijk).

Nieuw project

'Na veertien jaar Kasteel Engelenburg ontstond de behoefte om voor de komende zeven jaar nog een nieuw project te gaan ondernemen. Wat dat is, is nog onbekend, we zijn ons aan het oriënteren’, aldus Johan Agricola, die aangeeft eerst samen met zijn vrouw zes maanden door Zuidelijk Afrika te gaan trekken.

Voordat de Agricola’s de sleutels van Kasteel Engelenburg overnamen in 2005, stonden zij daarvoor gedurende 7 jaar aan het roer van The Lord Charles Hotel in Zuid-Afrika en voerden voorafgaand daaraan ook zeven jaar de directie over Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag.

'In het verleden zijn we steeds gestopt op een hoogtepunt en met de diverse onderscheidingen die we het afgelopen jaar behaalden is dit een mooi moment’, stelt Agricola.