Drie nieuwe leden voor QL Hotels en Restaurants

Drie nieuwe leden voor QL Hotels en Restaurants

Hotel de Draak uit Bergen op Zoom met zijn Bib-Gourmand restaurant Hemingway is toegetreden tot QL Hotels en Restaurants. Ook zet QL voor het eerst stappen in Frankrijk.

Naast het nieuwe Nederlandse lid telt ook Oostenrijk een nieuwe aanwinst: Landgasthof Linde in Stumm. In Frankrijk is Royal Mougins in Mougins toegetreden. Het is voor het eerst dat QL stappen zet in Frankrijk.

De teller in Nederland staat met de toetreding van Hotel de Draak op 59 QL locaties. Quality Lodgings, zoals de club voluit heet, werd in 2003 opgericht in Nederland, door Hein van Beek.

Hij zei eerder tegen Misset Horeca ‘Hotels die zijn aangesloten bij QL hebben een zekere kwaliteitsstandaard. Het zijn locaties waar ik mijn ouders met een gerust hart naar toe kon sturen, mijn vader was arts.’

Veel leden hebben een restaurant met één of meerdere Michelinsterren. ‘Vereist is dat natuurlijk niet. Omvang van de hotels is ook geen criterium voor lidmaatschap, ook de twee kamers van Niven Kunz zijn aangesloten bij QL.’

Grand Hotel de Draak

Grand Hotel de Draak is het oudste hotel van Nederland en tevens de oudste onderneming. Het zit al dik 600 jaar in het centrum van Bergen op Zoom. Het hotel telt 62 kamers, zes vergaderzalen en naast het restaurant ook een spa. Het is verdeeld over meerdere panden.

Geen enkele kamer is hetzelfde in Grand Hotel de Draak, ze verschillen qua grootte, hoogte en bieden een diversiteit aan inrichting. Residence Dagmara beschikt over 16 hotelkamers en deze zijn allen ingericht in de Empire stijl. De 15 kamers in de Gouden Leeuw zijn ingericht in een traditionele Britse stijl en de overige 31 kamers in het hoofdgebouw van Hotel de Draak zijn recent modern ingericht.