Accor en Bureau Veritas lanceren label voor hygiënemaatregelen

Accor en Bureau Veritas lanceren label voor hygiënemaatregelen

Hotelmerk Accor en Bureau Veritas, specialist op het gebied van van testen, inspectie en certificeringen, hebben een label ontwikkeld dat aantoont dat de juiste veiligheidsnormen en reinigingsprotocollen in acht zijn genomen om horecabedrijven in staat te stellen om veilig te heropenen.

Franck Gervais, CEO Europa Accor: 'Zorgen voor elkaar en elkaar beschermen zit in de DNA van Accor en in de kern van wat we doen.  Als Europese leider op het gebied van gastvrijheid is het onze plicht om te anticiperen op de behoeften die er momenteel zijn op het gebied van veiligheid - en gezondheidseisen, door te voldoen aan de hoogste normen. Wij zijn verheugd dat we met Veritas ons gezamenlijk doel kunnen nastreven en dit kunnen uitrollen naar al onze stakeholders.'

Voor alle bedrijven

Jacques Pommeraud, CEL Bureau Veritas Afrika & Frankrijk: 'Al bijna 200 jaar is de missie van Bureau Veritas het creëren van een veilige betrouwbare wereld. Met dit label hebben we nu de mogelijkheid om te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van onze samenleving op het gebied van veiligheid en gezondheid. Dit label draagt bij aan het veilig heropenen van hospitality - en horecabedrijven. Wij zijn trots om hierin samen te werken met Accor. We beginnen in Frankrijk en daarna zetten wij dit voort in alle Europese landen. Ieder bedrijf kan een certificering aanvragen bij Bureau Veritas.'

hygiënelabel voor horecaHet label heeft betrekking op catering en accommodatie en zal de hygiënenormen vaststellen die van toepassing zijn op alle hotels uit de groep evenals andere ketens en onafhankelijke hotels. Het project is uitgevoerd in samenwerking met dokters en epidemiologen en is ontwikkeld in samenwerking met Accor partners, zoals UMIH, GNC en GNI.

Veiligheidsgids

Het project wordt volgende week gedeeld met het ‘Alliance France Tourisme’ en relevante ministeries, zodat zij ook actief betrokken zijn bij en het valideren van de aanbevolen normen. In Frankrijk en Europa zullen er concrete voorstellen worden ingediend bij de verschillende lokale regeringen, ministeries en commissies.

De uitkomst zal een operationele gids zijn voor iedereen in de horeca – en hospitality industrie, waardoor de gezondheids – en veiligheidsnormen streng kunnen worden toegepast in alle ruimtes. Toekomstige gasten die een hotelovernachting boeken of een reservering willen maken in een restaurant kunnen op de website van Bureau Veritas controleren of het bedrijf gecertificeerd is.

Bekijk deze collectie

Hygiëne

Hygiëne in de horeca is een randvoorwaarde. In deze collectie staan effectieve strategieën voor insectenbestrijding en de nieuwste technieken voor grondige schoonmaak. Met de tips is de gezondheid van je gasten gewaarborgd.