Hotel Abdij Rolduc in Kerkrade failliet door corona, 65 man op straat

Hotel Abdij Rolduc in Kerkrade failliet door corona, 65 man op straat

Het hotel en restaurant in Abdij Rolduc in het Limburgse Kerkrade zijn failliet verklaard. Het faillissement betreft alleen het horecabedrijf, de abdij zelf en de bijbehorende priesteropleiding zijn niet failliet. De gevolgen van de coronacrisis hebben de exploitatie de das omgedaan. 65 medewerkers verliezen hun baan.

‘De nekslag is toegebracht door de coronacrisis’, zegt directeur Harry van Beers van Abdij Rolduc tegen de Limburgse nieuwszender L1. ‘De eerste weken konden we nog goed doorstaan, maar het weerstandsvermogen was beperkt. Toen bekend werd dat de sluiting werd verlengd tot 28 april wist ik al dat het heel moeilijk zou worden.’

Het hotel leunde in het voorjaar altijd op grote evenementen als Pinkpop en de Amstel Gold Race. Nu die niet doorgaan en ook alle congressen en evenementen in het hotel tot 1 september geannuleerd zijn, is er volgens Van Beers geen andere uitweg dan een faillissement.

‘De prognose voor de rest van het jaar is ook heel slecht. En als dan het moment komt dat je je betalingsverplichtingen niet meer na kunt komen’, aldus de aangeslagen directeur. De rechtbank van Maastricht sprak eerder deze week het faillissement uit.