Groep acht neemt afscheid in tuin Lauswolt

Groep acht neemt afscheid in tuin Lauswolt

Niet alleen de horeca heeft last van de corona maatregelen, ook schoolverlaters in groep 8 ondervinden hinder. Musicals en kamp gaan niet door of moeten in aangepaste vorm plaatsvinden.

Voor groep 8 van De Finne in Aldeboarn pakte het niet verkeerd uit. De achtstegroepers vertoonden hun afscheidsfilm in de tuin van Lauswolt, het vijfsterren hotel in Beetsterzwaag. Als in een echte drive in bioscoop konden ouders vanuit de auto de film bekijken. ‘Wat tof om in dit gekke jaar zo afscheid te nemen van de basisschool,’ klinkt het.

Marc van Gulick van het hotel-restaurant in Beetsterzwaag geeft de credits van de organisatie aan medewerkers en betrokken ouders. Al twijfelde hij geen moment toen hem om hulp werd gevraagd. Zo zijn we toch in onze branche? We zijn kampioen in het anderen naar de zin maken.

Groep 8-moeder Sandra Minnesma-Arkesteijn: ‘Er werd na het uitbreken van het coronavirus als snel een streep gezet door kamp en de eindmusical. Maar als je denkt in mogelijkheden ontstaat er ruimte voor creatie.’

Zo plopte bij mij het idee op van een filmscenario, waarbij ieder kind zelf scenes kon schrijven en ook beeldopnames maakte. En als je dan toch hardop droomt, dan ook meteen maar groots. Dus de telefoon gepakt en Marc van Gulick gebeld.

Hem legde ik het idee voor van een corona-proof drive in op een gala-waardige locatie! Hij zei subiet ‘ja’. Lauswolt zorgde vervolgens voor een vip-onthaal voor de schoolverlaters.

‘Fantastisch,’ is een van de reactie. ‘Het creëren van memorabele herinneringen, daar zijn ze goed in bij Lauswolt.’

Kamp in een hotel

Meer horecabedrijven spelen een rol in het aangepaste afscheid van groep 8 of van studenten. Zo liet een hotel in Oldenzaal een groep leerlingen overnachten. Hotel de Kroon stelde 15 hotelkamers beschikbaar als ‘kamplocatie’ zodat een klas toch op kamp kon.

Gala in een echt theater

’t Spant in Bussum gaf leerlingen van De Zonnewijzer een onvergetelijk afscheid, ook met de vertoning van een zelf gemaakte film omdat de musical werd geschrapt. ‘De kinderen voelden zich echt even filmsterren: rode loper, op de foto en een Oscaruitreiking. Zo konden de kinderen en hun ouders toch op een bijzondere manier afscheid nemen van hun basisschoolperiode.’