Postillion Hotels opent corona teststraten

Postillion Hotels opent corona teststraten

De parkeerplaats van de Postillion hotel-vestiging in Bunnik is sinds gisteren uitgerust met een (commerciële) 24-uurs corona teststraat. Later volgen ook teststraten bij andere hotels.

'Nietsdoen past niet bij ons. Niet bij mij en ook niet bij mijn team. Nu wij tijdelijk gesloten zijn blijven we zoeken naar manieren om een actieve bijdrage te leveren aan het bestrijden van het coronavirus', aldus Erik-Jan Ginjaar, directeur Postillion Hotels. Zeer binnenkort volgen ook vestigingen in Amersfoort, Arnhem, Deventer en Dordrecht en de parkeergarage van Postillion Hotel Amsterdam. In Nederland zijn dit de eerste corona teststraten in hun soort.

Erik-Jan Ginjaar: 'Hoewel wij natuurlijk een nog grotere bijdrage willen leveren aan het bestrijden van het virus en het verminderen van haar grote economische impact, doen wij binnen onze mogelijkheden wat we kunnen.'' Zo organiseerde de hotelketen in juni als eerste een 1,5 meter congres en onlangs besloot het alle vestigingen tijdelijk te sluiten. Dit omdat het niet rendabel is, maar ook om het aantal reisbewegingen te beperken, zo vertelt Ginjaar. 'Het ondersteunen van deze teststraten is een volgende stap. En wij stoppen daar natuurlijk niet.'

Teststraten

De nieuwe teststraten die wij faciliteren kunnen - per locatie - zo’n 150 tests per dag verwerken. Dat kan worden opgeschaald tot duizenden tests per dag. Naast onze parkeergarage en parkeerterreinen stellen wij ook voorzieningen voor testers en kantoorruimtes ter beschikking. 'En als wij binnenkort onze vestigingen weer kunnen openen - en daar hopen we natuurlijk zeer op - dan blijven de meeste teststraten ook geopend. Wij krijgen het coronavirus er alleen onder als we de krachten bundelen, elkaar helpen en zoeken naar gezamenlijke oplossingen. Wij nemen daarin graag het voortouw.'

Hotels en corona

Hotels mogen weliswaar de deuren open houden, maar rendabel is het in veel gevallen niet. Toeristen zijn er amper, net als zakelijke overnachtingen. Daarnaast wordt vanuit de overheid geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Sinds vrijdag mogen hotels vanaf 20.00 uur geen alcohol meer schenken in hun bars en restaurants. Ook mag de drank dan niet meer worden geleverd via roomservice. Deze aanscherping van de coronamaatregelen gaat meteen vrijdagavond in, meldt een woordvoerder vrijdag namens het kabinet.

Het kabinet trekt daarmee één lijn met het verbod op de verkoop van alcoholische dranken in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur.