Tweede restaurant voor Hotel Mondragon

Tweede restaurant voor Hotel Mondragon

Hotel Mondragon in Zierikzee heeft een twee restaurantconcept geopend. Naast Cristó heeft het hotel nu ook Le Bistrot onder haar dak.

Le Bistrot biedt hotelgasten van Hotel Mondragon Zierikzee lunch en diner. Geheel op Franse wijze, met alleen Franse wijnen op de kaart.

De strenge coronamaatregelen hebben er voor gezorgd dat het idee versneld is uitgewerkt. Gerechten komen uit de keuken van chef Kees Visser die bij Cristó de leiding heeft. Het restaurant is nu alleen toegankelijk voor gasten die ook slapen bij Hotel Mondragon in Zierikzee. De bedoeling is dat de zaak blijft bestaan, ook na corona.

Hotelmanager Nanda Willemse laat weten dat ze om nu hotelkamers te kunnen verkopen meer zitplaatsen in het restaurant moeten hebben. ‘Ons restaurant Cristó kan – op anderhalve meter – 30 gasten kwijt. Maar we hebben 41 kamers. Met alleen restaurant Cristó konden we dus maximaal 15 kamers verhuren met een arrangement. Want dat is toch wat gasten willen; ze kunnen tenslotte nergens anders eten.’

De locatie was voorheen in gebruik als stadcafé Elfje; en ook het ontbijt werd hier geserveerd.

'Nog niet voldoende couverts'

Le Bistrot heeft 26 zitplaatsen. ‘Samen met Cristó is dat nog steeds niet genoeg voor 100 procent bezetting. Maar zo lang Belgen en Duitsers wegblijven, kan het. Zeker door de week. Weekenden lopen redelijk goed met alleen Nederlandse gasten. Met oud- en-nieuw zitten we echter al helemaal vol. We denken er daarom over om ook onze Havenzaal op de eerste verdieping in te richten als restaurant.

Mondragon Zierikzee

Le Bistrot

Binnen een recordtijd werd na de persconferentie waarin Rutte aankondigde dat restaurants weer moesten sluiten het concept voor Le Bistrot verder uitgewerkt. ‘We voeren er geen grote kaart. Lunch en diner. Plus een menuutje. Steak met friet, een pokebowl voor de lunch, Eendenlever, rilette, charcuterie. Echt de Franse bistro. Maar ook de Zeeuwse mosselen ontbreken niet, voor als straks de Belgen weer mogen komen.’ Op het menu staat ook een selectie kazen van Kaasatelier. Gasten kiezen uit 3, 4 of 5 soorten en deze worden geserveerd met notenbrood en druiven.

Mondragon Zierikzee
restaurant Cristo

Denken in mogelijkheden

Telkens moeten hoteliers denken in mogelijkheden. ‘Wat kan nog wel? Veilig binnen de richtlijnen van het RIVM. We zijn steeds maar inventief. Blijven schakelen. En gelukkig denkt iedereen mee. We doen het samen en dat is super fijn om te ervaren.’ Willemse durft niet te voorspellen wanneer restaurants (zonder hotelkamers) weer open mogen. 'Misschien worden de maatregelen nog strenger. Ik weet het niet. Speculeren doen we ook niet meer. We proberen zo flexibel mogelijk op alle veranderingen in te spelen.'  Vrijdag 23 oktober werd het hotel geconfronteerd met het alcoholverbod dat direct die avond om 20 uur inging.

'Het is voor ons ook jammer dat de collega-restaurants dicht zijn. Dat willen onze gasten ook niet; het beperkt hen. Als ze hier twee nachten verblijven eet normaal een groot deel op de tweede avond buiten de deur. Dat kan nu niet.'