Alles over Best practice-personeel

Kris Hall van The Burnt Chef Project

Mentale welzijn van horecapersoneel doet ertoe: 'Hiermee hebben we levens gered'

Op veel werkplekken gaat het amper over mentale gezondheid, terwijl het essentieel is dat medewerkers goed in hun vel zitten. Dat geldt natuurlijk...

Hoe gaan horecaondernemers om met zzp'ers? 'Doe in ieder geval je huiswerk'

Hoe gaan horecaondernemers om met zzp'ers? 'Doe in ieder geval je huiswerk'

Hoe gaan horecaondernemers om met de inzet van zzp'ers? Zijn deze flexibele krachten een uitkomst en brengen ze expertise mee, of zijn ze te duur en...

Fotocredits:  Rinze Vegelien

Goede 'personeelshap' in horeca belangrijk: Joris Bijdendijk deelt tips en tricks

Het ontbreekt nog wel eens aan tijd en creativiteit om aandacht te besteden aan de 'personeelshap' in de horeca. 'Maar om de sfeer en energie te...

Eigenaren Imran Khalid en zijn vrouw Yumei Ma van het Rotterdamse restaurant Yellow River Lanzhou Noodles

Rotterdams restaurant nam vluchteling in dienst via RefugeeWork: 'We zijn heel tevreden'

Het Rotterdamse restaurant Yellow River Lanzhou Noodles had eind 2022 als eerste een match te pakken. Het restaurant kon, na bemiddeling door...

Kumar Poot voor zijn zaak in de Arnhemse wijk De Geitenkamp.
(c) Marcel van Hoorn

Restaurant Enjoy & Learn: 'Tweede kans voor iedereen'

Medewerkers die worstelen met een verslaving, die via de reclassering terug proberen te keren in de samenleving of die op een andere manier moeite...

Rudy Gommans van De Heere van Meijel heeft inspirerend personeelsbeleid

Rudy Gommans van De Heere van Meijel heeft inspirerend personeelsbeleid

Omdat de vijver met personeel in de horeca leeg is, moet je anders naar de arbeidsmarkt kijken. Rudy Gommans van De Heere van Meijel in Meijel won...

(C) Ramon Philippo

Alles uit de kast om personeel te werven: 14 euro minimumjeugdloon, korting op kleding en...

Horecaondernemers halen steeds meer uit de kast om nieuw personeel te werven. Hotel en Chateau Marquette in Heemskerk, onderdeel van Relaxed...

Patrick Elzinga (l) en Robert Poel.

Geen personeelstekort bij Savage: 'Iedereen dezelfde kleur buis'

Restaurant Savage in Harderwijk had een lastige start: vier maanden voor de eerste lockdown opende het restaurant van Patrick Elzinga en Robert Poel...

Thermen Bussloo zet medewerker op één: Stressvrij leven voor iedereen

Thermen Bussloo zet medewerker op één: Stressvrij leven voor iedereen

Het hotel van Thermen Bussloo bestaat dit jaar 10 jaar en wordt binnenkort fors uitgebreid. Het bedrijf streeft met het verzorgen van de innerlijke...

Jonnie Boer van De Librije over nieuw personeelsbeleid: 'Niet alleen maar meer rammen'

Jonnie Boer van De Librije over nieuw personeelsbeleid: 'Niet alleen maar meer rammen'

Medewerkers van De Lijbrije*** in Zwolle werken sinds januari 2022 vier dagen in de week, in plaats van vijf. 'We zijn bezig om dit bij al onze...