Alles over Horecapersoneel

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

IntercityHotel is klaar voor nieuwe generatie gasten én medewerkers

IntercityHotel is klaar voor nieuwe generatie gasten én medewerkers

Comfort, service, flexibiliteit en gemak; zo wil IntercityHotel de nieuwste generatie hotelgasten enthousiasmeren. Het hotelmerk doet dat onder meer...

Je kunt AI prima inzetten als oproepkracht

Je kunt AI prima inzetten als oproepkracht

Dit jaar werd het taalmodel ChatGPT gratis toegankelijk voor iedereen, en binnen twee maanden had de chatbot al 100 miljoen gebruikers. Nog nooit...

Werken met hitte: zo hou je het hoofd koel

Werken met hitte: zo hou je het hoofd koel

Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers...

Flexibiliteit in arbeidscontracten verder aan banden: nul-urencontracten verdwijnen

Flexibiliteit in arbeidscontracten verder aan banden: nul-urencontracten verdwijnen

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt momenteel aan voorstellen voor nieuwe wetgeving waarmee flexibiliteit in arbeidscontracten...

Leerlingen in de keuken van De Rooi Pannen in Breda (archief MH)

WW-premie BBL-leerling met uitzendbeding verhoogd per 2023

Tot 2023 gold een lage WW-premie voor een horecawerknemer die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgt en een arbeidsovereenkomst heeft met...

Minimumloon stijgt in januari 2023: dit zijn de nieuwe bedragen

Minimumloon stijgt in januari 2023: dit zijn de nieuwe bedragen

Horecaondernemers moeten hun horecapersoneel dat op het minimumloon zit, flink meer gaan betalen met ingang van de maand januari 2023.

Gezamenlijke banenmarkt van horeca en retail

Gezamenlijke banenmarkt van horeca en retail

Ondernemers uit het Stadshart Amstelveen, zowel restaurants en cafés als retail, organiseren een gezamenlijke banenmarkt. Solliciteren tijdens het...

The Nacho Bar: 6 medewerkers voor 120 couverts; helft omzet uit cocktails

The Nacho Bar: 6 medewerkers voor 120 couverts; helft omzet uit cocktails

Waar veel horecaondernemers vastlopen vanwege personeelstekort, heeft Charles Veerkamp een concept ontwikkeld dat helemaal gericht is op lage...

Restaurant dicht door hoge prijzen en te weinig personeel

Restaurant dicht door hoge prijzen en te weinig personeel

Willem en Floor van der Heijden zijn gestopt met restaurant Beleef in Vught. Het restaurant is dicht. Door de hoge inkoopprijzen en het gebrek aan...