Inspiratie: 16 borrelplanken op een rij

Inspiratie: 16 borrelplanken op een rij

Of het nu binnen is of in de zon op het terras: een borrelplank is altijd populair. Misset Horeca vroeg op social media naar de mooiste borrelplanken in de horeca. Daarop kwamen tientallen reacties: 16 planken presenteren we hieronder.

De kaaswagen van restaurant Fred in Rotterdam. Foto: LVF Food

Tips van vier professionals voor de kaasservice

Misset Horeca vroeg Fenna Kentie, maître en fromager van restaurant VanOost in het recent geopende Pillow Hotel Maurits at the Park in Amsterdam, René Koelman van Kaasfort Amsterdam, Nicolas Belot, souschef van Restaurant Fred** in Rotterdam, en chef-kok Herman Cooijmans van Restaurant Eden* in Valkenswaard naar hun tips voor de kaasservice in restaurants. Dit zijn hun belangrijkste, van stijl tot aantal kazen, leveranciers en prijsstelling.

Kaas onder de loep bij Domino's: bedrijf wil lagere uitstoot

Kaas onder de loep bij Domino's: bedrijf wil lagere uitstoot

Domino's Nederland gaat met haar kaasleveranciers kijken hoe het de CO2-voetafdruk van dit product voor gebruik op pizza's kan terugdringen. Daarvoor is het Domino's Dairy Initiative ontwikkeld. Uit onafhankelijk en wetenschappelijk onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat bijna 40 procent van de totale uitstoot van de onderneming afkomstig is van zuivel en andere dierlijke eiwitten, en dan met name van kaas.

Zo maak je meer van een 'kaasplankje'

Zo maak je meer van een 'kaasplankje'

Kaasservice of de kunst van de fromager lijkt een ondergeschoven kindje bij veel restaurants. Misset Horeca sprak met twee restaurants die de kunst van het kaas serveren meer dan serieus nemen.

Maître Fromager opent Kaasfort Amsterdam: trainingen en kaas voor horeca

Maître Fromager opent Kaasfort Amsterdam: trainingen en kaas voor horeca

Kaasgroothandel Bourgondisch Lifestyle heeft zijn intrek genomen in het historische fort Zuidwijkermeer in Assendelft. Maître Fromager en kaas-affineur René Koelman opereert er onder de nieuwe naam Kaasfort Amsterdam. Er worden ook op kleine schaal trainingen voor de horeca en de (kaas)retail georganiseerd.

Eigenaar Wijnbar Walsjérôt gaat na studie 500 kazen serveren

Eigenaar Wijnbar Walsjérôt gaat na studie 500 kazen serveren

In wijnbar Walsjérôt kunnen gasten zelf tappen van alle 70 flessen wijn die open staan. Om de wijnen te begeleiden serveert Walsjérôt bites, waaronder originele kaasplankjes. Eigenaar Jelle Stelpstra wil graag alle 500 kazen uit zijn studieboek voorbij zien komen