Lumière Maastricht
Ondernemers over de extreme hitte: 'Het is 56 graden in de keuken'
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
De mussen vallen dood van het dak, maar het terras zit stampvol. Kortom: er moet gewerkt worden. Voor ondernemers een lastige spagaat.
Het ideaalbeeld is een team medewerkers dat elke dag vol goede moed en met een brede glimlach op het gezicht aan het werk is.
Tijdens de tweede dag van de ondernemerstour door Zeeland bezoekt Misset Horeca met Lenting en Partners een aantal geselecteerde horecaondernemers langs de kust. Van een modern strandpaviljoen, een succesvol restaurant tot een hotel waar je binnenkomt via de bar: de ondernemers vertellen openhartig over hun aanpak, hun investeringen, hun valkuilen en de lessen die ze geleerd hebben.
Het enorme tekort aan goed opgeleide koks in de Aziatische keuken laat zich onverminderd voelen.
Sluitdrankje of zuipfeest? Het blijkt in de horeca nog altijd een dun lijntje te zijn waar ondernemers op balanceren.
Werken met hitte kan risico's met zich meebrengen. Wat kunnen ondernemers doen als het kwik flink stijgt en welke maatregelen zijn er om medewerkers te beschermen tegen de warmte en de zon?