Alles over Personeel

Plan extra verhoging minimumloon valt slecht bij horecaondernemers
Met een nipte meerderheid stemde de Tweede Kamer bij de Algemene Politieke Beschouwingen voor een extra verhoging van het minimumloon met 1,7...

Onderzoek NOS: veel jonge horecamedewerkers slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag
Zo'n 1200 jongeren van 18 jaar of jonger zeggen tegen NOS Stories in hun horecawerk weleens ongewenste situaties met gasten, collega's of...

Vanaf welke leeftijd mag je eigenlijk werken in de horeca?
Vanaf welke leeftijd mogen jongeren bij je werken? En is er een minimumleeftijd waarop medewerkers alcohol mogen schenken aan gasten? Welke regels...

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao
Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Welke soorten (bijzonder) verlof zijn er in de horeca?
Welke soorten (bijzonder) verlof zijn er in de horeca en welke komen (deels) voor rekening van de medewerker?

Flexibel personeel onboarden: 7 tips om dit goed te doen
Net als bij vast horecapersoneel, kan het vinden van flexibel personeel lastig zijn. Om flexwerkers aan te trekken en te behouden, is een goed...

'Probeer pensioengerechtigde medewerkers aan het werk te houden'
1 op de 10 werknemers in Nederland zal binnen nu en 7 jaar met pensioen gaan. Daarmee verliest Nederland een waardevolle groep werknemers in een zeer...

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca
Hoe zit het met de werktijden horeca? Wanneer mag je tijden wijzigen? Hoe zit het met het doorbetalen van (rook)pauzes? En hoeveel pauze moet ik...

Eerste AI-restaurant van Nederland opent binnenkort: dit is hoe het precies werkt
In restaurant Bunkr in Eindhoven wordt binnenkort een voorschot genomen op de toekomst van de gastvrijheidssector. Daar zijn de initiatiefnemers...

Loondoorbetaling bij ziekte: hoe zit het precies?
Ook in de horeca krijgen ondernemers te maken met ziekmeldingen. Hoe zit het nu precies met de loondoorbetaling bij ziekte in de horeca? Wat zegt de...