Alles over Personeel behouden

Bedrijfsleider groeit door naar eigenaar Amersfoortse Kwalitaria

Bedrijfsleider groeit door naar eigenaar Amersfoortse Kwalitaria

Hij is al 1,5 jaar het gezicht van Kwalitaria Délifrance Emiclaer. Nu gaat de droom van Rikkert van Middelaar (42) in vervulling: een eigen cafetaria...

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Hotelmedewerkers mogen dromen waarmaken op kosten van de zaak

Hotelmedewerkers mogen dromen waarmaken op kosten van de zaak

Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar manieren om medewerkers aan hen te binden. Het Nederlandse hotelmanagementbedrijf International Hotel...

Faith Bailey deed onderzoek naar Gen-Z in de horeca

Gen Z is kritisch, maar ook enthousiast over horeca: hoe doe je het goed als werkgever?

Nog altijd dromen tal van jongeren van een mooie carrière in de horeca. Maar de generatie Z is ook kritisch, en hecht op de werkvloer bijvoorbeeld...

Foto-credits: Guus Schoonewille

KHN-voorzitter Marijke Vuik over de kansen en uitdagingen van Gen Z

De afgelopen jaren hebben we als branche veel overwonnen. Maar we staan nog altijd voor een complexe uitdaging: de krapte op de arbeidsmarkt en het...

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

Zo motiveer je jonge medewerkers: 'Wees transparant, coach en geef ruimte'

De nieuwste generatie jongeren, zo tot ongeveer 23 jaar zijn een grote uitdaging voor de oudere generaties horecawerkgevers en leidinggevenden. Deze...

Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken

Personeel mede-eigenaar maken; zo kun je het aanpakken

Steeds meer ondernemers willen voorkomen dat mensen weggaan en laten ze participeren in het bedrijf. Dat kan met een relatief simpele winstdeling,...

Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress

Bijna helft horecamedewerkers ervaart werkgerelateerde stress

Bijna een op de twee horecamedewerkers geeft aan dat zij momenteel werkgerelateerde stress ervaren (48 procent). Die stress wordt veroorzaakt door...

Zo houd je je medewerkers tevreden voor langere tijd

Zo houd je je medewerkers tevreden voor langere tijd

De arbeidsmarkt in de horeca is krap. Daarmee vertellen we niets nieuws. Misset Horeca bundelt tips om goed horecapersoneel te behouden. Het gaat van...

Werven en behouden: biedt ook medewerkers een ervaring en start al vóór ze beginnen

Werven en behouden: biedt ook medewerkers een ervaring en start al vóór ze beginnen

Voor elke medewerker is het prettig het gevoel te hebben dat 'ie voldoende beschikt over alle kennis en skills die nodig is voor het uitvoeren van...