Tips Personeel

Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?
Een personeelsplanning maken voor je restaurant, hotel of café kan een hele puzzel zijn. Wie rooster je wanneer in? Wat is een goede bezetting? Wat...

10 tips voor het motiveren van horecapersoneel
Het ideaalbeeld is een team medewerkers dat elke dag vol goede moed en met een brede glimlach op het gezicht aan het werk is. Geen enkele klus is te...

Met deze tips voorkom je klachten van het werken achter de espressomachine
Weinig ondernemers staan stil bij de risico's die medewerkers lopen als ze hele dagen achter de espressomachine aan het werk zijn. Maar het...

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca
Hoe zit het met de werktijden horeca? Wanneer mag je tijden wijzigen? Hoe zit het met het doorbetalen van (rook)pauzes? En hoeveel pauze moet ik...

Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)
Rick komt niet opdagen. En hij heeft zich niet ziekgemeld op het werk. Niemand weet waar hij is. Wat doe je dan? Wat moet je als horecaondernemer dan...

Zo werk je nieuwe terrasmedewerkers het beste in
Hoe werk je nieuw terraspersoneel in? Misset Horeca zet alle tips voor je op een rij.

Dit is het eerste hotel in Nederland met standaard 4-daagse werkweek
Moxy Amsterdam Schiphol Airport is per 1 januari van dit jaar een pilot gestart waarin fulltime medewerkers standaard vier dagen per week werken....

Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken horecaondernemers het aan
Met het prangende personeelstekort in de horeca is het lastig om nieuwe medewerkers te vinden. Welke creatieve oplossingen vonden ondernemers om...

Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje vragen?
Misset Horeca behandelt maandelijks een veel gestelde vraag op gebied van personeel. Deze keer: Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje...

Mag je als horecaondernemer een ziekmelding weigeren?
Misset Horeca behandelt veel gestelde vragen op gebied van horecapersoneel. Deze keer: Mag je als horeca werkgever een ziekmelding weigeren?