Tips Personeel

Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?

Rooster maken: hoe plan je medewerkers optimaal in?

Een personeelsplanning maken voor je restaurant, hotel of café kan een hele puzzel zijn. Wie rooster je wanneer in? Wat is een goede bezetting? Wat...

10 tips voor het motiveren van horecapersoneel

10 tips voor het motiveren van horecapersoneel

Het ideaalbeeld is een team medewerkers dat elke dag vol goede moed en met een brede glimlach op het gezicht aan het werk is. Geen enkele klus is te...

foto: Herbert Wiggerman

Met deze tips voorkom je klachten van het werken achter de espressomachine

Weinig ondernemers staan stil bij de risico's die medewerkers lopen als ze hele dagen achter de espressomachine aan het werk zijn. Maar het...

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

Zo zit het met werktijden en rusttijden in de horeca

Hoe zit het met de werktijden horeca? Wanneer mag je tijden wijzigen? Hoe zit het met het doorbetalen van (rook)pauzes? En hoeveel pauze moet ik...

Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)

Horecawerknemer komt niet opdagen: 8 vragen (en 5 tips)

Rick komt niet opdagen. En hij heeft zich niet ziekgemeld op het werk. Niemand weet waar hij is. Wat doe je dan? Wat moet je als horecaondernemer dan...

Zo werk je nieuwe terrasmedewerkers het beste in

Zo werk je nieuwe terrasmedewerkers het beste in

Hoe werk je nieuw terraspersoneel in? Misset Horeca zet alle tips voor je op een rij.

Moxy Schiphol

Dit is het eerste hotel in Nederland met standaard 4-daagse werkweek

Moxy Amsterdam Schiphol Airport is per 1 januari van dit jaar een pilot gestart waarin fulltime medewerkers standaard vier dagen per week werken....

Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken horecaondernemers het aan

Oplossing personeelstekort horeca: zo pakken horecaondernemers het aan

Met het prangende personeelstekort in de horeca is het lastig om nieuwe medewerkers te vinden. Welke creatieve oplossingen vonden ondernemers om...

Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje vragen?

Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje vragen?

Misset Horeca behandelt maandelijks een veel gestelde vraag op gebied van personeel. Deze keer: Mag je als horecaondernemer om een doktersbriefje...

Mag je als horecaondernemer een ziekmelding weigeren?

Mag je als horecaondernemer een ziekmelding weigeren?

Misset Horeca behandelt veel gestelde vragen op gebied van horecapersoneel. Deze keer: Mag je als horeca werkgever een ziekmelding weigeren?